RETETE CULINARE

Gauffre cu masline si garnitura de legume

Ingrediente:

175 grame faina
½ plic drojdie
1 ou
150 mililitri lapte
100 grame masline negre taiate marunt
50 grame unt topit
1 lingurita zahar
1 dovlecel
1 vanata mare
1 ardei gras rosu
4 bucati anghinare
Ulei de masline
Feta
2 linguri de pasta de susan (tahina)
4 linguri de ulei de masline
1 lingura de suc de lamaie
Sare, piper

Decorare:
Seminte de susan prajite
Cimbru

Mod de preparare:

Aluatul de gauffre: separati albusul de galbenus. Bateti galbenusul, adaugati untul topit, laptele, zaharul, maslinele. Incorporati putin cate putin faina amestecata cu drojdia. La final, adaugati albusul batut spuma si amestecati de jos in sus, delicat. Faceti foile cu ajutorul formelor speciale.

Spalati legumele, taiati vanata si dovlecelul in fasii subtiri pe lungime. Taiati ardeiul in patru. Anghinarea se curata de foile exterioare si se taie in patru. Se prajesc legumele in ulei si se scot pe hartie absorbanta pentru a se elimina excesul de grasime. Varianta: se ung legumele cu ulei si se coc pe gratar.

Pentru vinegreta, se pune intr-un bol pasta de susan si uleiul, picatura cu picatura, amestecandu-se continuu. Se adauga zeama de lamaie, sarea si piperul dupa gust.

Pe o farfurie se asaza cate o gauffre, se garniseste cu legume, feta, vinegreta. Se presara seminte de susan si cimbru proaspat.

Aluatul este suficient pentru mai mult de patru gauffre. Restul foilor se pot reincalzi ulterior.

Sursa www.stilfeminin.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *