Un kg de faina se pune intr-un castron. Se adauga un ou, sare si o cana de apa si se framanta aluatul.
Se curata un praz, un morcov si un sfert de varza rosie, se taie fideluta iar morcovul de da pe razatoare, apoi se calesc in putin ulei incins.
Dupa ce s-au calit se adauga si putina apa, pentru a se patrunge mai bine. Cand se evapora apa e gata. Se condimenteaza cu sare si piper.
Aluatul se intinde pe planseta de lucru, cu un pahar se taie galuti rodunde din aluat. Pe jumatate din aluatul galustii se aseaza o lingura din amestecul de legume, pe cealalta jumatate se unge cu ulei, apoi se lipesc partile aluatului formand semiluna. Marginile se preseaza cu grija cu o furculita pentru a nu lasa sa iasa compozitia dn interior. Galustele astfel formate se prajesc in ulei incins pana devin aurii, apoi se pun pe hartie absorbanta.
Se prepara un sos cu aceleasi legume calite din compozitie la care se adauga suc de rosii, frunze de telina si de patrunjel verde proaspat tocate.
Galustele se aseaza in farfurie deasupra sosului. Se servesc calde.