Ingrediente:140 g unt- 500 g faina- 60 g de zahar pudra- 200 g de fructe confiate- 20 g de drojdie proaspata- 5 galbenuÅŸuri de ou- 2 pachete de zahar vanilat- 1 portocala- 1 lingurita apa de floare de portocal- 3 lingurite de zahar brun
Preparare:
Untul de scoate din vreme din frigider ca sa ajunga la temperatura camerei.Portocala se spala bine si se rade coaja de portocala.Drojdia de dizolva intr-o jumatate de pahar de apa calda.Intr-un castron se bat 4 galbenusuri de ou, zaharul si se adauga faina. Se adauga untul taiat in bucatele mici si drojdia dizolvata si se framanta pana se obtine un aluat moale. Se adauga si coaja de portocala si apa de flori de portocal.Aluatul se acopera cu un prosop si se lasa sa creasca, aproximativ 6 ore.
Se intinde aluatul intr-o forma de placinta/tarta, ridicand marginile aluatului in sus, simuland o forma de coroana.Se unde cu albus de ou si se presara cu fructe confiate.
Se coace 30 min la foc mediu.Se presara cu zahar brun sau zahar pudra.
Gallette des rois provencale
Ingrediente:
140 g unt
– 500 g faina
– 60 g de zahar pudra
– 200 g de fructe confiate
– 20 g de drojdie proaspata
– 5 galbenusuri de ou
– 2 pachete de zahar vanilat
– 1 portocala
– 1 lingurita apa de floare de portocal
– 3 lingurite de zahar brun
Preparare:
Untul de scoate din vreme din frigider ca sa ajunga la temperatura camerei.
Portocala se spala bine si se rade coaja de portocala.
Drojdia de dizolva intr-o jumatate de pahar de apa calda.
Intr-un castron se bat 4 galbenusuri de ou, zaharul si se adauga faina. Se adauga untul taiat in bucatele mici si drojdia dizolvata si se framanta pana se obtine un aluat moale. Se adauga si coaja de portocala si apa de flori de portocal.
Aluatul se acopera cu un prosop si se lasa sa creasca, aproximativ 6 ore.
Se intinde aluatul intr-o forma de placinta/tarta, ridicand marginile aluatului in sus, simuland o forma de coroana.
Se unde cu albus de ou si se presara cu fructe confiate.
Se coace 30 min la foc mediu.
Se presara cu zahar brun sau zahar pudra.