RETETE CULINARE

Gaina in sos de ceapa

Ingrediente pentru 6 portii- timp de preparare 120 minute

1 gaina
1kg ceapa
2 ardei grasi
100g ulei
1 capatana de usturoi
± sare, piper

Curatati gaina de tuleie, parliti-o la flacara, spalati-o si scurgeti-o de apa.

Taiati-o in bucatele, presarati-le cu sare si piper, apoi tavaliti-le prin faina.

Taiati julienne ceapa curatata si spalata.

Ardeii grasi, curatati de cotoare si seminte, taiati-i in feliute subtiri.

Puneti intr-o cratita uleiul, ceapa si ardeii grasi, iar peste acestea bucatile de carne.

Acoperiti cratita cu capac si puneti-o la cuptor, la foc potrivit, pentru circa 2 ore.

Din cand in cand, puneti in cratita cate 1 cescuta apa si amestecati bine.

La final, pisati usturoiul cu 1 lingurita de sare grunjoasa, adaugati 5-6 linguri apa, turnati in cratita si amestecati.

Sursa: www.monitorulsv.ro 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *