LifeStyle, Sanatate

Fructele, mai sanatoase daca sunt consumate cu putin… alcool!

Cocteilurile facute din bauturi alcoolice si sucuri naturale de fructe nu sunt numai aspectuoase

Fructele, mai sănătoase dacă sînt consumate cu puţin... alcool!
si gustoase, ci in acelasi timp sunt considerate ca fiind extrem de sanatoase.
O echipa alcatuita din cercetatori americani si thailandezi a ajuns la concluzia ca etanolul, care intra in componenta unor bauturi precum romul, vodca, tequila sau alte tarii intensifica efectul antioxidant al elementelor nutritive din capsune si coacaze.Ceea ce nu au precizat specialistii a fost daca umbrelutele cu care sunt ornate cocteilurile sporesc si ele acest efect!
Cercetatorii sustin ca orice fruct colorat devine mai sanatos in momentul in care este combinat cu un strop de alcool. Oamenii de stiinta spun ca au facut aceasta descoperire din intimplare, in timp ce incercau sa gaseasca o metoda eficienta pentru a mentine capsunele proaspete in timpul depozitarii. Au constatat ca fructele tratate cu alcool si‑au sporit nu numai proprietatile antioxidante, ci si capacitatea de combatere a radicalilor liberi.

Toate fructele si legumele colorate sunt bogate in antioxidanti – substantele chimice care neutralizeaza efectele radicalilor liberi. De exemplu, fructele “inrudite” cu capsunele si legumele cu boabe contin doua substante chimice cunoscute sub denumirea de polifenoli si antocianine. S‑a descoperit ca persoanele ce consuma cantitati mai mari din acest fel de alimente sint mai putin predispuse riscului de aparitie a cancerului, a unor boli de inima si a anumitor boli neurologice, tocmai datorita prezentei acestor doua componente‑minune din fructe si legume.Sursa: www.evenimentul.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *