LifeStyle, RETETE CULINARE

Friptura marinata de vita

Ingrediente: 1, 3kg carne de vita, cuburi mici puse la marinat intr-un litru de vin rosu, 3 morcovi, 2 catei de usturoi, 3 cepe, 3 arpagic, 225 g bacon cubulete, 1 felie de sunca cubulete, cimbru, maghiran, dafin, 5 lingurite ulei sau unt, sare si piper, 1 paharel mic de brandy.
beefstew

Preparare:
Curatati ceapa, morcovul, arpagicul si usturoiul.Taiati-le marunt.
Incingeti intr-o cratita uleiul sau untul. Rumeniti carnea, adaugati bacon, sare si piper. Amestecati. Adaugati ceapa, morcovul, arpagicul, sunca si condimentele.
Amestecati bine, apoi adaugati brandy si flambati.
Adaugati usturoiul pisat, apoi vinul in care ati marinat si flambati iar. Acoperiti cu folie si lasati la cuptor pentru 2 ore. Stingeti focul si dati la rece, nedescoperita, pana a doua zi.
A doua zi incalziti in cuptor inainte de servire.