MUZICA

Florin Chilian, succes in vanzari

Florin Chilian, unul dintre putinii oameni cu adevarat vii, compune cantece care raman in sufletele celor care le asculta. Ne-a facut sa ne indragostim de muzica lui odata cu piesa Zece, inclusa pe albumul ’10 porunci’ : Raport despre starea natiunii’. Zece a fost saptamani la rand pe primul loc in topurile nationale. Un mare merit pentru succesul piesei l-a avut si videoclipul lucrat in animatie 3D si 2D, unul din cele mai bune videoclipuri realizate vreodata in Romania.

Nu dupa mult timp, cum era de asteptat, albumul 10 porunci, primeste nota zece si bineinteles Discul de Platina din partea casei de discuri Roton, pentru mai mult de 20.000 de exemplare vandute. Succesul uluitor al acestui album se resimte si astazi. ’10 porunci. Raport despre starea natiunii’ este unul dintre cele mai longevive albume vandute din discografia romaneasca. Dupa patru ani de la lansare, 10 porunci. Raport despre starea natiunii 1989 – 2004 Primul pas, continua sa se vanda, in conditiile in care majoritatea albumelor de pe piata rezista aproximativ sase luni.

La 8 ani de la lansarea oficiala a lui Iubi, Roton reediteaza albumul care in mai putin de 2 luni a intrunit numarul de copii necesare decernarii Discului de Aur.

Care este explicatia acestui fenomen? Incercam sa aflam plecand chiar de la parerea lui Florin Chilian: ‘Adevărul este că albumul din 2001, a fost refuzat de toate casele de discuri, pentru că ce făceam eu nu exista in momentul acela pe piaţă, deci aveam din start o mare bilă neagră. Mi s-a spus că, dacă aÅŸ fi cantat ca Animal X, de pildă, m-ar fi produs oricine, imediat.Cred că motivul pentru care discul se vinde bine acum ÅŸi atunci nu s-a vandut este că oamenii s-au săturat de forme fără fond, măcar atunci cand este vorba despre muzica. Dacă ‘Iubi’ a fost cerut insistent de piaţă, inseamnă că are intr-adevar un interior cu substanţă.’, a declarat Chilian.

Dupa „10 Porunci. Raport despre starea natiunii 1989 – 2004 Primul pas’ si „Iubi Interfata la realitate’, doua albume de colectie care nu-ti pot lipsi din casa, suntem gata sa va oferim cea de-a treia surpriza, care nu va intarzia sa apara! Pregatiti-va pentru „Autistul. Nu-l mai goniti pe Brancusi’!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *