RETETE CULINARE

Ficat de vita cu sunca si varza rosie

Ingrediente pentru 4 portii:  1,5 kg ficat de vita, taiat in felii groase, 2 felii groase de sunca o ceapa mare, 2 linguri de ulei de masline, 1/2 varza rosie mica, taiata marunt,, o lingurita de miere, 1/2 lingurita de otet de vin rosu, patrunjel tocat, mamaliga (optional)

Preparare:

Intr-o tigaie mare se calesc ceapa si sunca pana sunt ambele bine rumenite, cam 10 min. Daca mai e cazul mai adaugati ulei de masline. Se adauga varza rosie , sare si piper, si se lasa pe foc sa se inmoaie varza. Se adauga mierea si otetul si se aseaza intr-un bol, acoperit pentru a se pastra cald.

Se curata tigaia si se adauga ulei de masline. Cand s-a incins se adauga ficatul, care se prajeste cate 2 min pe fiecare parte (trebuie sa fie maroniu la exterior sar roz in interior) . Se scoate pe hartie absorbanta si se sareaza/pipereaza.

Se decoreaza cu patrunjel verde si se serveste cu garnitura de varza rosie si mamaliguta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *