FILME

Ezel – serial turcesc la Kanal D

Kanal D va miza în grila de toamnă pe serialul turcesc de acţiune “Ezel”, o producţie care se difuzează în prezent în ţări precum Turcia, Grecia şi Croaţia, iar din 22 septembrie va fi transmisă în fiecare miercuri şi joi, de la ora 22.00, şi în România. Grila de toamnă a postului de televiziune Kanal D, din care face parte şi “Ezel”, a fost prezentată joi, într-un eveniment de presă organizat la Bucureşti.

“Ezel” este cel mai de succes serial turcesc al momentului, este difuzat în prezent în Turcia şi înregistrează audienţe foarte ridicate, scrie Mediafax. “Am cumpărat de la casa de producţie AY Yapim primele două sezoane şi le vom difuza în România pe Kanal D din 22 septembrie. Mizăm pe atragerea audienţei tinere, pentru că este o producţie de acţiune, plină de surprize, de tipul producţiilor hollywoodiene”, a declarat Hatice Soysev Kolat, directorul general Kanal D în România.

Ea a precizat că i-a fost teamă iniţial să promoveze producţii turceşti pe Kanal D România, însă a fost încurajată de audienţele pe care le-au înregistrat seriale precum “1001 de nopţi”, a cărui difuzare continuă pe postul de televiziune şi în grila de toamnă.

Cu un buget de circa 300.000 de euro pe episod, cu circa 30 de locuri de filmare în Istanbul şi o echipă de producţie de peste 100 de persoane, “Ezel” este un serial turcesc de acţiune a cărui producţie a început în 2009 şi care a fost scos la vânzare în primăvara acestui an, la târgul de televiziune MIPTV de la Cannes. “Ezel” este povestea de viaţă a lui Omer, un tânăr care urma să se căsătorească cu fata visurilor lui după terminarea armatei. Destinul însă îşi spune cuvântul, iar acesta se trezeşte brusc la închisoare, acuzat de crimă. Femeia de care era îndrăgostit, Eysan, şi cei mai buni prieteni, Cengiz şi Ali, îi întinseseră o cursă. Reuşind să scape din închisoare după câţiva ani, Omer îşi schimbă înfăţişarea şi identitatea şi devine, astfel, Ezel, un om al cărui principal scop este răzbunarea.

Potrivit lui Hatice Soysev Kolat, “Ezel” este cea mai scumpă serie de televiziune în curs de producţie în Turcia din acest moment, însă nu este cea mai scumpă producţie difuzată în prezent de Kanal D România. “Producţiile locale sunt cele mai scumpe”, a explicat Hatice Soysev Kolat.

În afară de “Ezel”, în această toamnă, Kanal D difuzează şi emisiuni noi precum: show-ul de farse “Faci faţă, faci bani” cu Ovidiu Niculescu şi Vlad Gorneanu (luni, de la 20.30), reality show-ul “Ochii din umbră”, prezentat de Ernest (vineri, de la 20.30), şi emisiunea “D-Paparazzi”, cu Roxana Paraschivoiu (duminica, de la 19.30).

De asemenea, la Kanal D revin cu noi sezoane emisiunile “Fata lui tata”, prezentată de Cove (duminica, de la 20.00), “Căsătoreşte-te cu mine”, prezentată de Eduard Petru (miercuri, de la 20.30), “Noră pentru mama”, cu Gabriela Cristea (din 13 septembrie, de luni până vineri, de la 10.00 şi 19.45 şi sâmbăta de la 19.30).

Totodată, din 16 septembrie, în fiecare joi, de la 20.30, Ramona Gabor, Alexandra Enăchescu, Crina Onuţ, Alex Avram şi Andrei Barbu, cinci tineri obişnuiţi cu luxul, vor testa viaţa de om obişnuit, într-un nou sezon al reality show-ului “Săracii copii bogaţi”.

Postul Kanal D este operat de trustul Dogan Media International, subsidiară a grupului Dogan Yayin Holding (DYH), care este lider pe piaţa de media din Turcia. Dogan a intrat pe piaţa de televiziune din România în ianuarie 2007, când televiziunea Kanal D a primit licenţă audiovizuală de la Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA).

Acţiunile Kanal D în România sunt deţinute în proporţie de 25% de grupul media Ringier. Ringier AG a anunţat, în ianuarie 2007, că va prelua 25% din Dogan Media International. Ulterior, s-a semnat un acord între compania elveţiană şi Dogan Yayin Holding A.S.

DYH are în portofoliu său opt publicaţii, printre care cele mai importante sunt Hurriyet, Milliyet şi Fanatik, opt posturi TV (printre care Star TV şi CNN Turk), trei staţii radio şi case de producţie audio, video şi print.

One Comment

  1. santeti una dintre televiziunile cele mai bune ,gasim o varietate de emisiuni bune si mai ales seriale turcesti.aceste seriale sant deosebit de frumoase si totodata tare interesante insa nemultumirea mea si a mai multor telespectatoare inraite pe aceste filme este ca ne dati cu ”portia”cele 2 filme tari de la ora actuala-ezel si dragoste si putere.va rugam din suflet sa gasiti omodalitate de a ne da mai multe episoade pe saptamana chiar si sambata si duminica macar cate un episod,mai ales din ”dragoste si putere”-este un film super-super. va multumim si asteptam sa ne”alinati”sufletele.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *