Concerte, MUZICA

Event Plus si Circa Sapte striga adunarea ”La rece”

Trupa Circa Sapte lanseaza in luna aprilie cel mai nou album, La rece, produs de A&A Records/Warner Music Licensee. Trupa va concerta in cadrul unei serii de evenimente organizate de Event Plus, ce vor avea loc pe 9, 10 si 11 aprilie. Albumul contine soundtrack-ul filmului Tache, produs de Domino Film si care va avea premiera in curand.

Seria de evenimente realizata de Event Plus va debuta pe 9 aprilie, la Hard Rock Caf incepand cu ora 20:00. Pe 10 aprilie, de la ora 21:00, la Restaurantul Alhambra, Circa Sapte va evolua in cadrul unui eveniment VIP dedicat partenerilor si colaboratorilor echipelor implicate in productia albumului si a filmului. Pe 11 martie, intr-un spatiu mai relaxat, la ora 21:00 trupa isi astepta fanii in Clubul Taranului Roman, la o bere cu cantec.
Albumul, al treilea din discografia Circa Sapte, contine 16 piese, dintre care 7 piese au fost create special pentru coloana sonora a filmului Tache. In cadrul evenimentelor trupa va avea ca invitati o parte din protagonistii filmului a carui regie este semnata de Igor Cobileanski .
Primul extras pe single, piesa Tache, beneficiaza de un videoclip difuzat pe televiziunile muzicale. Atat in clip cat si in film rolurile principale sunt detinute de Mircea Diaconu, Constantin Draganescu, Gabriel Spahiu, Mara Nicolescu si alti actori valorosi.

Povestea muzicii din film, semnata Circa Sapte a inceput in urma cu 4 ani, cand regizorul Igor Cobileanski a participat impreuna cu prietenul sau, Cristi Gugu regizorul videoclipurilor Circa Sapte, la un concert al trupei. I-a placut foarte tare, isi aminteste Cristi Dumitrascu, era o cantare speciala, versuri atipice, iar cand a vazut scenariul filmului Tache, iar apoi, dupa ce s-au incheiat filmarile, a stiut ca cea mai potrivita muzica pentru filmul Tache este a baietilor de la Circa Sapte.
Intre timp trupa s-a reformat, nu mai erau instrumente de suflat – tuba si trompeta, cea care dadea savoarea specific balcanica regasita mai tarziu in film. Problema a fost rezolvata usor, apelandu-se la instrumentisti colaboratori. Asa se face ca pe coloana sonora a filmului Tache se regasesc piese deja consacrate din repertoriul Circa Sapte, dar cu orchestratii diverse, cu sau fara instrumente de suflat. Cea mai cunoscuta tema “veche” este Vesele tereze – care apare de cateva ori, iar cea mai cunoscuta tema “noua” adica cea din refrenul piesei Tache, cea care se afla acum in promovare, este plimbata si modulata ca un adevarat leit-motiv din compozitiile clasice universale.
Viziunea regizorului Igor Cobileanski si a producatorului Cristian Comeaga a fost unitara in ceea ce priveste alegerea variantei de muzica, doar instrumentala pentru coloana sonora de la Tache, fapt ce explica neincluderea piesei Tache care a beneficiat de videoclip mai tarziu si care are ca libret intr-o buna masura povestea personajului Tache jucat de Mircea Diaconu.
Intre artistii de la Circa Sapte si regizorul Igor Cobileanski s-a legat o prietenie trainica in acea luna ianuarie a anului 2008, luna in care s-a lucrat al coloana sonora de la Tache, iar vreme de cateva luni, Gabriel Spahiu, alias Nestor din filmul Tache, a fost chiar basist colaborator al trupei care apare pe coloana sonora a lungmetrajului, indragitul actor are chiar un monolog intr-una dinte piesele de autor care se regasesc pe noul album La rece
Circa Sapte inseamna Cristi Dumitrascu – chitara si voce, Daniel Secarea tobe, Adrian Cristescu clape, Alex Stanciu bas si Florin Mitrea – violoncel.
Event Plus este prima companie de Event Architecture din Romania si singura companie locala ai carei designeri si manageri fac parte din International Special Events Society.
Compania aduce in premiera pe piata din Romania servicii conform standardelor europene in construirea conceptelor creative de eveniment si competente validate international in combinarea arhitecturii de eveniment cu noile tendinte in marketing si cu managementul de eveniment.
DOMINO FILM este o companie specializata in productia de filme de cinema si de televiziune. Compania a produs trei lung metraje, scrise si regizate de Nae Caranfil : ASPHALT TANGO (1995), FILANTROPICA (2001), RESTUL E TACERE (2007). In prezent compania are in pregatire o noua comedie TV politista intitulata La Cap, la bani, la oase, in regia lui Bogdan Barbulescu.
Biletele se pot cumpara de pe www.myticket.ro, www.ticketpoint.ro si din reteaua magazinelor Diverta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *