Evenimente

Epson continuă parteneriatul pentru expoziţia de fotografie „TRECUT-AU ANII”

Epson, lider la nivel mondial în realizarea de produse inovatoare în domeniul imaginii – imprimante, proiectoare ÅŸi LCD-uri, inaugurează, alături de AsociaÅ£ia “BucureÅŸtiul meu drag”, o nouă expoziÅ£ie de fotografie din seria “Trecut-au anii”, găzduită de Muzeul Municipiului BucureÅŸti. Vernisajul expoziÅ£iei va avea loc astăzi, la ora 18:00, în curtea muzeului, iar lucrările pot fi admirate până la data de 4 octombrie 2009.

ExpoziÅ£ia este o incursiune în istoria interbelică a spaÅ£iului public bucureÅŸtean, dar ÅŸi o colecÅ£ie de replici actuale ale aceloraÅŸi locuri încărcate de poezie. Vizitatorii vor putea admira, astfel, 63 de perechi de fotografii reprezentând instantanee ale BucureÅŸtiului interbelic alături de reinterpretări realizate în zilele noastre în aceleaÅŸi decoruri urbane. Fotografiile vechi au fost preluate din arhiva Muzeului Municipiului BucureÅŸti, în timp ce lucrările actuale au fost realizate de membrii AsociaÅ£iei “BucureÅŸtiul meu drag”.

Personalitatea citadină inconfundabilă a Bucureştilor se regăseşte în cele mai fine detalii ale imaginilor, fotografiile fiind tipărite folosind tehnica imprimării pe canvas satinat pentru utilizare outdoor (Epson GS Canvas Satin), cu ajutorul imprimantei Epson Stylus Pro GS6000. Imaginile sunt reproduse cu maximă acurateţe a culorilor, în gradaţii fine de nuanţă, redând întocmai farmecul vremurilor, dar şi viziunea artistică a fotografilor.

Echipamentul vedetă din seria imprimantelor Epson de mari dimensiuni, Epson Stylus Pro GS6000 foloseÅŸte un solvent ecologic care îmbină calitatea printului de indoor ÅŸi durabilitatea printului de outdoor, cu un gamut de culoare sporit (8 culori), fiind o soluÅ£ie fără emisii de compuÅŸi organici volatili. Flexibilitatea, viteza ÅŸi fiabilitatea modelului Stylus Pro GS6000 permit listarea, la cea mai înaltă calitate, a imaginilor de format mare dintre cele mai variate – de la semnalistică publicitară (indoor sau outdoor), grafică de expoziÅ£ie, bannere, până la imagini foto, fiind, în acelaÅŸi timp, soluÅ£ia ideală pentru reproduceri de artă.

Epson este lider în producÅ£ia de imprimante destinate pasionaÅ£ilor de fotografie ÅŸi fotografilor profesioniÅŸti. AceÅŸtia pot avea acces la cele mai recente tehnologii de procesare a fotografiilor digitale ÅŸi îşi pot realiza propria „cameră obscură” pentru prelucrarea ÅŸi imprimarea imaginilor în formate variate, de la 10×15 cm până la 64 inci. Imprimantele foto Epson care folosesc cerneala UltraChromeâ„¢ au o rezoluÅ£ie de listare de până la 5760 x 1440 dpi optimizată pe medii de tipărire adecvate, rezultând imagini clare în culori naturale ÅŸi gradaÅ£ii fine, păstrând un echilibru perfect al nuanÅ£elor de gri.

Despre Epson Group:

Epson este lider global în produse de imagine, incluzând imprimante, proiectoare 3LCD şi depăşirii viziunii şi aşteptărilor clienţilor din întreaga lume cu produse cunoscute pentru calitatea, funcţionalitatea, caracterul compact şi eficienţa energetică superioare. Epson este o reţea formată din 93.279 angajaţi în 107 de companii în toată lumea şi este mândră de contribuţia continuă la mediul econimic global şi al comunităţilor în care este localizată. Făcând parte din corporaţia japoneză Seiko Epson, grupul a avut vânzări consolidate de 1,347 miliarde de yeni în anul fiscal 2007.

Despre Epson Europa:

Epson Europe B.V., cu sediul în Amsterdam, este centrul zonal al grupului pentru Europa, Estul Mijlociu, Rusia şi Africa. Cu o forţă de muncă alcătuită din 2,400 angajaţi, vânzările Epson Europa în anul fiscal 2007 au fost de 1,854 milioane de euro.

Despre AsociaÅ£ia “BucureÅŸtiul meu drag”:

AsociaÅ£ia “BucureÅŸtiul meu drag” a fost înfiinÅ£ată în anul 2007 propunându-ÅŸi ca, prin intermediul fotografiei, să cultive cunoaÅŸterea BucureÅŸtiului ÅŸi să contribuie la descoperirea farmecului locurilor, a oameniilor ÅŸi a tradiÅ£iilor care l-au construit, care i-au definit spiritul ÅŸi care interferează zilnic cu prezentul nostru.

Pe parcursul anului 2008, asociaÅ£ia a organizat 28 de excursii foto pentru pasionaÅ£ii de fotografie, publicând pe pagina web www.orasul.ro nu mai puÅ£in de 12.000 de fotografii realizate în aceste deplasări. De asemenea, “BucureÅŸtiul meu drag” a iniÅ£iat 8 expoziÅ£ii foto desfăşurate în România ÅŸi în străinătate, precum ÅŸi diverse acÅ£iuni caritabile. Detalii pe pagina web a asociaÅ£iei: www.orasul.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *