Evenimente

Eduard Gabriel Glisca, singurul roman care a castigat concursul de mixologie "International Finlandia Vodka Cup''

Laponia, Finlanda. 2 februarie 2011. Cei mai buni 33 de barmani din lume au infruntat frigul arctic, in varful lumii, miercuri, 2 februarie, in speranta de a castiga premiul intai in cadrul celei de-a 13 editie a concursului International Finlandia Vodka Cup.

Competitia s-a incheiat la egalitate pentru primul loc, fiind singura data in istoria Finlandia Vodka Cup cand acest lucru s-a intamplat. Pentru a decide victoria, regulamentul concursului prevede ca participantul care a inregistrat cel mai mare scor pentru toate cele trei bauturi (Apertiv, Long Drink si Quick Mix), in categoria degustare va fi desemnat castigator. Eduard Gabriel Glisca din Romania a castigat concursul obtinand cu 10 puncte mai multe decat Mat Csatlos din Ungaria.

“Acesta este al treilea an cand particip la Finlandia Vodka Cup etapa nationala si a fost pentru prima oara cand am castigat-o avand astfel posibilitatea de a merge in Finlanda si de a participa la etapa internationala”, a spus Glisca. “Este de necrezut ca am castigat titlul mondial in cadrul Finlandia Vodka Cup Finals. Am lucrat din greu in ultimii 12 ani perfectionandu-mi tehnica si maiestria, iar aceasta victorie ma face sa ma simt plin de viata! ”

Cocktail-urile castigatoare ale lui Glisca au fost:
Apertif – Madagascar (CATEGORY WINNER)
2 cl Finlandia Lime
2 cl Blueberry lichior
1 cl Fresh lime suc
3 cl Cranberry suc
Se agita si se foloseste garnitura cu zmeura si mure

Long Drink – Passion Love
4 cl Finlandia Grapefruit
1 cl Fresh de lamaie
0.5 cl Fructul pasiunii sirop
1 Fructul pasiunii
O cantitate mica de suc de lamaie si lime
Garnisita cu fructul pasiunii

Quick Mix – Mali
Finlandia merisor
Finlandia Grapefruit
Fresh de portocale
Molid germina sirop
Garnisit cu coacaze rosii

“Acesta este un final interesant la Finlandia Vodka Cup Finals,” a declarat Markku Raittinen, Global Brand Ambasadorul si liderul acestei competitii. “Suntem incantati de nivelul demonstrat de reprezentantii nostri la nivel mondial. Pregatirea barmanilor nostri continua sa creasca in fiecare an. ”

Despre Finlandia Vodka finala Cupei
Pentru a putea participa in cadrul Cupei Finlandia Vodka in Finlanda, concurentii au trebuit sa castige competiile regionale organizate in tarile lor de origine. Acesti castigatori au fost invitati in Finlanda pentru a-si reprezenta tara in Finala Internationala. In timpul finalei, fiecare concurent a trebuit sa-si demonstreze maiestria si priceperea prin crearea a trei bauturi unice la categoriile Aperitiv, Long Drink si “Quick Mix”.
La categoria “Quick Mix” concurentilor li s-a oferit cu 10 minute inainte de inceperea concursului cateva ingrediente surpriza. In acest timp, fiecare participant a trebuit sa creeze o noua bautura cu reteta proprie avand la dispozitie doar “ingredientele surpriza” si apoi sa o prepare in cele cinci minute aditionale acordate acestei probe din concurs. Depasirea acestui timp rezultand intr-o scadere a numarului de puncte primite.

Fiecare bautura conceputa de barmani a trebuit sa fie o creatie noua, bazata pe Finlandia Vodka, sau un membru a familiei sale de arome: afine, lime, redberry, mango, fructe de padure, grapefruit, mandarine si coacaze negre. Dupa fiecare runda, bauturile au fost evaluate de catre un juriu international punctajul facandu-se in functie de aroma, aspect, si cel mai important, gustul fiecarui cocktail. Castigatorul a fost desemnat in baza celui mai mare numar de puncte acumulate in toate cele trei categorii.

Despre locatie:
A 13-a editie anuala a Cupei International Finlandia Vodka Cup Finals a avut loc in “Ice Bar” din Snow Village, situat in Finlanda. Snow Village este construit din aproape 1,5 milioane de kilograme de zapada si 300 de mii de kilograme de gheata. In Snow Village se gaseste Hotelul Snow care cuprinde un bar corespunzator denumit Ice Bar in interiorul Snow Domului – iglu cu un diametru de 16 metri si o inaltime de 10 metri construit complet din zapada si 100 de mii de kilograme de gheata prelucrata. Temperatura din interiorul domului este intotdeauna intre 2 si 5 grade Celsius. Mediul ofera nu numai o provocare fizica pentru concurenti, dar si una de indemanare si talent, ingredientele cum ar fi siropurile sau sucurile reactionand diferit la temperaturi sub zero grade Celsius.

Despre Finlandia Vodka:
Finlandia Vodka este un produs cu o reputatie la nivel mondial pentru patrimoniul sau nordic unic. Finlandia este de neegalat in calitate si i pot fi atribuite cele mai bune ingrediente: apa pura de izvor glaciar, filtrata prin morenele nisipoase, care s-au format in timpul Erei Glaciare, reprezinta “inima” Finlandia Vodka si orz Finlandez, cu spicul in 6 randuri, care ofera cea mai buna calitate de amidon si cel mai mic posibil continut de uleiuri naturale, oferindu-i claritate si un gust desavarsit .
Pentru mai multe informatii despre Finlandia Vodka, va rugam sa vizitati www.finlandia.com.

Finlandia Vodka Worldwide Ltd (FVW) este detinuta de Brown-Forman Corporation. Brown-Forman Corporation este un producator si comerciant de marci de calitate fine, bauturi alcoolice, inclusiv Jack Daniel’s, Southern Comfort, Finlandia, Canadian Mist, Fetzer, Korbel, Gentlemanul Jack, el Jimador, TequilaHerradura, Sonoma-Cutrer, Chambord, Tuaca, Woodford Reserve si Bonterra.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *