Ingredientele necesare:
Circa 500 de grame de carne de miel (8 portii normale), cateva organe care urmeaza sa le tocam (ficat, inima, rinichi), 4 morcovi, un pic de unt, o felie de paine uscata, 2 legaturi de ceapa verde, o legatura de usturoi verde, patrunjel si marar verde, 3 oua, sare, piper, cimbru si oregano, 2 linguri de pesmet, un galbenus, 1 kg de cartofi, 125 ml lapte, 75 gr smantana, nucsoara si 400 gr morcovi.
Modul de preparare:
Retete de Paste
Etapa 1
Carnea se spala si se taie bucati, apoi se pune la fiert cu sare, piper boabe, cimbru oregano, se lasa aproape o ora la fiert. Intre timp se curata morcovii, cartofii si celelalte legume. Morcovii se fierb in apa cu sare si unt.
Etapa 2
Carnea fiarta se curata de pe oase, se da prin masina de tocat. Se amesteca cu organele pe care le taiem cubulete. Painea se inmoaie in zeama de carne si se pune si ea la compozitie, apoi ceapa si usturoi verde tocate si ele, ouale crude, sare piper.
Etapa 3
Se fierb cateva oua. O tava se unge cu unt si se acopera un pic cu pesmet, apoi se pune jumatate din compozitie in tava. Deasupra vin morcovii fierti si ouale fierte taiate rotund. cealalata jumatate se aseaza deasupra. Se unge cu galbenus de ou, se presara iar cu pesmet. se coace la cuptor incins, cam o ora. Se face ppiure din cartofii fierti, cu unt si sare, lapte si smantana. Se taie cativa morcovi rondele si se calesc intr-o tigaie cu unt. Se arunca peste piure si se aseaza linga o felie din drobul de la cuptor. Pofta buna!