Ingrediente: Pentru umplutura: 1/2 kg maruntaie de miel, 1 lingura smantana, 2 oua, putin lapte, 1 felie de paine, marar, patrunjel, 1 legatura de ceapa verde, sare si piper dupa gust.
Pentru aluat: 150 g faina, 1 ou, unt pentru uns tava
Mod de preparare:
Drob de miel
Se face un aluat din ou si faina, se intinde o foaie ca pentru taitei si se pune intr-o forma unsa cu unt, astfel incat foaia sa depaseasca un pic marginile formei.
Umplutura se pregateste astfel: se pun maruntaiele la fiert, apoi se lasa la racit si se toaca cu masina de tocat carne.
Se adauga ouale, smantana, felia de paine inmuiata in lapte si stoarsa, sarea, piperul, se toaca ceapa, patrunjelul si mararul si se adauga in compozitie.
Se amesteca bine, umplutura se pune in forma pregatita anterior, se intorc marginile de aluat si se impacheteaza compozitia. Se unge cu ou batut si se da la cuptor.
Marin Maria www.stilfeminin.ro