Sanatate

Doctor Oz: Dieta de detoxifiere in 48 de ore

Dieta de detoxifiere nu este o dieta de slabit. Ea ajuta organismul sa se curete de toxine, sa ne umple de energie, sa ne hidrateze si sa ne fortifieze. Poate fi un punct de plecare in curele de slabit, dar scopul ei nu e reducerea numarului de kilograme.
Organele cu rol major in detoxifiere sunt ficatul, intestinul si rinichii. Dr Oz recomanda alimente utile pentru sanatatea fiecarui organ in parte: afine si ardei iute pentru ficat, cereale integrale si varza murata pentru colon, varza, brocoli si soia pentru rinichi.
O dieta de detoxifiere de 48 de ore este foarte potrivita, mai ales la inceput de primavara.

Pentru micul dejun ni se recomanda o bautura din: 1/2 cana quinoa, clatita, 1 cana apa, 1 lingurita nucsoara macinata, 1 lingurita ghimbir ras, 1 lingura ulei de in, 1/3 cana prune uscate taiate, 1/4 ceasca lapte de orez.
Se prepara usor: intr-o oala se pune quinoa clatita cu apa rece, nucsoara si ghimbir, se adauga apa si se pune pe foc. Se acopera cu capac si se fierbe 10 min, apoi se adauga prunele si laptele de orez si se mai fierbe 5 min. Inainte de servire se adauga uleiul de seminte de in.

La gustare Dr Oz ne recomanda o bautura detoxifianta din: 1/2 cana ananas, 2 castraveti mari, o varza creata tocata, 1/2 lamaie, o bucatica de ghimbir, o legatura de menta proaspata. Cu ajutorul storcatorului de fructe se pregatesc 4 portii.

O alta baututa detoxifianta se poate prepara amestecand 3/4 ceasca de suc de ananas neindulcit, zeama de la o lamaie, o ceasca suc neindulcit de rodie, 3 cani de apa.

Pentru pranz ni se recomanda Fruit Smoothie, preparat din: jumatate de cana de lapte de migdale sau canepa neindulcit, 1 lingura de seminte de in macinate sau Chia, 1/4 cana afine congelate, 1/4 banana si 1/2 cana gheata. Afinele contin quercitina pentru cresterea imunitatii si pentru curatarea ficatului, bananele de asemeni pentru ficat iar semintele de in atat pentru creier, prin acizii grasi omaga 3, dar si pentru detoxifiere, prin fibrele continute. Toate ingredientele se amesteca in blender pana la omogenizare.

La cina pregatim o supa consistenta de legume.
Vom folosi pentru 5 portii: 2 cepe rosii, tocate, 2 tulpini de telina, 1 bulb de fenicul, 2 lingurite de seminte de chimen, 2 lingurite sare de mare, piper dupa gust, 1 ceasca de ciuperci shitake tocate, 4 catei de usturoi, o varza, 2 l apa, 2 linguri boia de ardei, 2 linguri oregano proaspat, jumatate de cana de patrunjel tocat.

Legumele tocate se pun la fiert cu apa, exceptie facand patrunjelul. Se fierbe cu capac, la foc mediu, timp de o ora. Se condimenteaza cu sare si piper, patrunjel si se serveste cu varza murata si mere taiate fasii.

Nu se mananca nimic dupa ora 19.00

O baie cu saruri de baie Epsom, bogate in magneziu, ajuta la detoxiefiere si relaxare musculara.
Inainte de culcare se recomanda un ceai de radacina de papadie. Protejeaza ficatul si elimina toxinele din organism.

A doua zi se consuma aceleasi alimente.

Sursa foto

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *