Sanatate

Dieta mediteraneana in timpul sarcinii protejeaza de alergii bebelusul

Dieta mediteraneana tinuta de mamele insarcinate ajuta la protejarea organismului impotriva alergiilor care pot aparea la nou-nascut, dupa cum arata un nou studiu.

Dieta traditionala mediteraneana consta in alimente bazate pe plante – vegetale, fructe, cereale integrale, legume si nuci – la care se adauga peste, cantitati mici de carne alba si rareori carne rosie.

Anumite studii au sugerat ca o asemenea alimentatie poate dezvolta la copiii nou-nascuti simptome de astm si alergii nazale.

Pentru un nou studiu, cercetatorii condusi de Dr. Leda Chatzi de la Universitatea Creta din Grecia au urmarit 460 de mame si copiii lor, din perioada sarcinii pana cand copiii lor au implinit varsta de 6 ani.

Cercetatorii au descoperit ca majoritatea mamelor au obtinut rezultate calitative in urma dietei mediteraneene, in timp ce 36% au obtinut rezultate slabe.

Dieta mediteraneana in timpul sarcinii creaza alergii bebelusuluiCopiii din grupul cu rezultate slabe prezentau un risc mai ridicat de a avea astm si alergii decat cei din grupul cu rezultate calitative.

De exemplu, copiii ai caror mame au mancat mai multe vegetale pe saptamana in perioada nasterii erau mai putin expusi la a avea probleme de respiratie. Acelasi lucru era valabil la copiii ai caror mame consumau mai mult de trei portii de peste pe saptamana.

Dieta mediteraneana este bogata in antioxidanti si acizi grasi omega 3 proveniti din peste, care actionand impreuna pot ajuta la dezvoltarea fatului, protejandu-l de alergii odata cu cresterea.

Sursa: www.stilfeminin.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *