LifeStyle

Dieta cu varza murata pentru slabit

Varza acra este un aliment sanatos, cu ajutorul careia poti scapa de kilogramele in plus.

Varza murata este o sursa de energie. Contine multe vitamine: B complex, C, minerale (potasiu, magneziu, fier, fluor si iod) . Ajuta natural la formarea sangelui si a hormonilor si creste rezistenta la stres. Activeaza metabolismul si ajuta la arderea grasimilor. Intareste sistemul imunitar impotriva virusurilor si a bacteriilor, crescand rezistenta la infectii. Regleaza tensiunea si ajuta la detoxifierea intestinelor. Foarte multe motive sa incercati aceasta cura cu varza murata, tot atatea beneficii pentru sanatate.

varzaacra
Important in fiecare zi:
– micul dejun: o felie de paine neagra, 3 linguri de branza de vaci amestecate cu o lingura de seminte de dovleac decojite si o lingurita de zeama de lamaie;
– intre mic dejun si pranz: un mar, o para sau o portocala;
– intre pranz sau cina: un iaurt;
– la pranz sau seara: inainte de masa se poate servi o salata din varza murata;
– bauturi: 1 l apa plata, cat mai multe ceaiuri de plante, ceai negru si cafea cu masura.

Important pentru a pastra vitaminele:
– foloseste doar varza murata natural;
– nu o spala excesiv de mult, deoarece si zeama este bogata in vitamine;
– Nu fierbe foarte mult mancarea, 10-15 min sunt de ajuns.

Cura tine 5 zile in care se pierd 3 kg.

Ziua 1
Pranz: Se inabusa 300 g varza acra cu putina apa, o foaie de dafin si putina vegeta. O ceapa taiata marunt se caleste cu o lingura de ulei. Separat se pune un cartof la fiert. Peste ceapa se prajesc 50 g sunca fiarta. Cartoful fiert se taie cubulete si se adauga in tigaie, peste ceapa. Se adauga patrunjel verde si se serveste impreuna cu varza.

Cina: Se curata 100 g peste oceanic si se fierbe in putina apa. Se marunteste si se aseaza pe farfurie. Se stropeste cu sucul de la ojumatate de lamaie. Se condimenteaza cu piper, dupa gust. Zeama de la cealalta jumatate de lamaie se amesteca cu o lingura de ulei, putin chimen si coaja rasa de lamaie. Se toarna peste 200 g varza murata, taiata marunt, care serveste drept garnitura pentru peste. Se presara cu patrunjel verde si se mananca cu 50 g paine neagra.

Sursa: Libertatea pentru femei

One Comment

  1. Ziua 2
    Pranz: 4 cepe rosii se curata si se taie pe lung, dupa acre se calesc in 2 lingurite de ulei. Se scot din tigaie, dupa care se adauga 300 g varza acra taiata foarte maruunt. Se adauga cimbru, o lingurita de vegeta si o ceasca de apa. 100 g cartofi fierti, curatati si taiati cuburi se adauga peste varza, impreuna cu ceapa calita si 35 g salam taiat fin. Se mai lasa la foc cateva minute.
    Cina: Se taie marunt 200 g varza acra. Se amesteca cu 2 felii de ananas taiate cubulete, 50 g cascaval, 100 g cirese din compot si 2 lingurite ulei.

Comments are closed.