Vedete

Diego Armando Maradona a decedat la 60 de ani


Diego Maradona a suferit un stop cardiac și a fost transportat de urgență la spital. Nu a mai putut fi salvat. Fostul mijlocaș și atacant al Argentinei a avut o intervenție chirurgicală reușită pe un cheag de sânge cerebral la începutul lunii noiembrie.

Diego Armando Maradona (30 octombrie 1960 – 25 noiembrie 2020) a fost un fotbalist de un talent nemaiîntâlnit și ulterior manager de fotbal argentinian.

Cariera și meritele sale

Înainte de moartea sa, a fost antrenorul clubului argentinian Primera División Gimnasia de La Plata. Este și va fi considerat pe scară largă ca unul dintre cei mai mari jucători de fotbal din toate timpurile și de mulți ca fiind cei mai mari jucători ai vreodată. A fost unul dintre cei doi câștigători comuni ai premiului FIFA Player of the 20th Century. Abilitățile de vizionare, pasare, control al mingii și driblinguri ale lui Maradona au fost combinate cu statura sa mică, care îi conferea un centru de greutate scăzut, permițându-i să manevreze mai bine decât majoritatea celorlalți jucători de fotbal. De multe ori ar fi driblat mai mulți jucători adversari pe o fugă. Prezența și conducerea sa pe teren au avut un efect deosebit asupra performanței generale a echipei sale, în timp ce el ar fi adesea ales de opoziție. În plus față de abilitățile sale creative, el deținea și un ochi pentru obiectiv și era cunoscut ca fiind un specialist în lovituri libere. Un talent precoce, Maradona a primit porecla „El Pibe de Oro” („Băiatul de aur”), un nume care i-a rămas de-a lungul carierei.

Via: BBC, Wikipedia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *