DaKINO Publishing va lansa cel de-al doilea volum al cartii “Retete pe muchie de tigaie, povestite de Dan CHISUâ€Â. Lucrarea nu se inscrie in tiparul manualelor culinare sau a cartilor de bucate. Autorul a ales sa inventeze, dar mai ales sa reinventeze atat bucataria exotica, cat si anumite retete traditionale romanesti.
Dan Chisu incearca sa convinga publicul ca oricine isi poate crea propriile retete, in functie de preferinte si imaginatie. El considera ca nu este necesar sa fii maestru in ale bucatariei, ci doar sa ai curaj si dorinta de a incerca gusturi si senzatii noi.
“Daca te pasioneaza bucataria, nu ai nevoie de nicio motivatie ca sa te apuci sa gatesti! Ai nevoie de putin curaj si de multa imaginatie. Dar nu ai ce face cu ele daca nu esti constient de structurile cu care se lucreaza in bucatarie. Totul este o ‘alchimie’ si nu-ti vine sa crezi ca ai putea sa fii si tu in stare sa faci acelasi lucru. Singurul mod in care poti sa afli este sa incerciâ€Â, a declarat Dan Chisu .
“Retete pe muchie de tigaie, povestite de Dan CHISUâ€Â, felul doi, adica volumul doi, poate fi cartea pe care sa o citesti pe nerasuflate, avand aproximativ 30 de retete-povesti, cu personaje, intamplari amuzante, scenarii si tot ceea ce se poate constitui intr-un element de succes pentru a-ti deschide apetitul la gatit.
Cartea poate fi un excelent cadou pentru Sarbatorile de Pasti si nu numai! Dan Chisu spera ca astfel isi va convinge publicul ca retetele strecurate cu grija printre randurile cartii, desi sunt rodul imaginatiei sale, se pot regasi, cat se poate de practic, in tigaia fiecaruia dintre noi.
“Nu sunt bucatar de meserie si nici nu o sa devin vreodata, dar acest fapt nu ma va impiedica sa incerc sa ma JOC de-a gatitul. Pentru ca aceasta carte nu vrea decat sa te indemne la ‘joaca’. Mare lucru nu o sa afli, insa, poate o sa-ti trezeasca pofta de petrecut putin mai mult timp in bucatarie, printre produse ale caror calitati surprinzatoare le vei descoperiâ€Â, a mai adaugat Dan Chisu .
Evenimentele de lansare ale cartii “Retete pe muchie de tiagie, povestite de Dan Chisu â€Â, care vor avea loc joi, 24 aprilie, ora 18:00, la Carrefour Orhideea si miercuri, 7 mai, ora 18:00, la Libraria Diverta din Plaza Militari.
In cadrul lansarilor veti avea parte de o demonstratie de gatit in direct. Doamna Mona Musca si domnul Viorel Victor Patrut, un renumit bucatar, vor prepara cate un produs culinar din carte, pentru a va arata ca retetele inventate si povestite de Dan Chisu pot fi gatite cu usurinta.
Sursa: Dakino Publishing