Ingrediente: 4 bulbi de fenicul, 5 lingurite de ulei de rapita, o jumatate de lingurita de cimbru uscat, o crenguta de cimbru verde proaspat , sare, 3/4 lingurita de piper proaspat macinat, 4 felii de piept de curcan, aproximativ 500 g in total, o cana suc de rodii, 1/4 cana supa de pui sau apa, o lingurita amidon de porumb.
Preparare:
Incalziti cuptorul la 250 grade Celsius.
Curatati mijlocul tare al bucatilor de fenicul, apoi taiati-l felii. Intr-o tigaie incingeti 3 lingurite de ulei si caliti feniculul impreuna cu cimbrul, sare si piper.Amestecati si mentineti la foc pana se inmoaie si devine auriu, aproximativ 25 min.
Sarati si piperati feliile de curcan. Rumeniti-le intr-o tigaie cu restul de ulei, cam 3 min pe fiecare parte. Puneti-le apoi de un platou.
Adaugati in tigaie sucul de rodie si cimbrul verde si fierbeti pana scade la 1/4 cana, aproximativ 10 min. Scoateti cimbrul.
Separat dizolvati amidonul de porumb in supa (apa) si adaugati peste sucul de rodie, amestecand cu grija. Dati in clocot apoi adaugati feliile de curcan si lasasa fiarba timp de 1 minut, apoi intoarceti carenea si pe cealalta parte, sa se acopere cu sos.
Serviti curcanul impreuna cu fenelul cali si sosul de rodie, decorat cu seminte de rodie.
Fructul de rodie este bogat in antioxidanti, are efecte anti-inflamatorii si anticancerigene. Scade nivelul tensiunii arteriale in cazul hipertensivilor si nivelul zaharului din sange.