Pentru buna desfasurare a proceselor biologice din corp este nevoie ca pH-ul – aciditatea mediului intern al organismului – sa fie de aproape 7,4. Daca acest indicator deviaza intr-un sens sau altul, peste 7,8 sau sub 6,8, celulele organismului nu-si mai pot desfasura normal activitatea si apare starea de coma si chiar moartea. Mediul favorabil organismului este unul alcalin si nu acid sau bazic.
Un rol important in mentinerea acestui echilibru il poate avea otetul de mere. Daca acestuia ii mai adaugam si miere de albine, obtinem un adevarat cocteil de sanatate. Otetul de mere si miere de albine asigura mentinerea starii generale de sanatate, fiind considerat atat de catre specialisti, cit si de catre consumatori un “elixir de viata lunga”. Cel care a adus celebritate otetului de mere si miere a fost D.C. Jarvis, un medic de tara din statul american Vermont. Observind deosebita longevitate a oamenilor din respectiva comunitate locala, el a cautat sa afle carui fapt i se datora aceasta. Concluzia a fost ca vitalitatea fermierilor din zona era urmarea unei alimentatii care continea putina carne si oua dar multe legume si fructe, la care se adauga consumul regulat de miere si otet de mere – ei obisnuiau sa bea zilnic cel putin un pahar cu apa in care adaugau cate 2 lingurite de otet de mere si 2 lingurite de miere. Otetul de mere cu miere se prepara astfel: se obtine mai intai sucul de mere (de preferinta din mere padurete) cu ajutorul storcatorului electric sau prin presare. Merele se pot da prin razatoare, dupa care se storc. Sucul se pune, apoi, la fermentat, in borcane deschise, adaugandu-se 15 la suta miere de albine si 1 la suta drojdie de bere. Se lasa pana cand se oteteste, timp de 3 sau 4 saptamani. Se pastreaza in sticle de culoare inchisa, bine astupate, la loc racoros si intunecat. Unul din primele avantaje ale curei cu otet de mere si miere este ca are capacitatea de a reface rapid rezerva de minerale a corpului nostru. Acest otet contine, de fapt, toate elementele continute in mar si in mierea de albine. Actiunea terapeutica a otetului de mere cu miere include efecte calmante, antitoxice, diuretice, antiseptice intestinale si renale, hipocolesterolemiante. Ca atare, este indicat in intoxicatii, indigestie, litiaza renala oxalica si fosfatica, pielite, cistite, nevroze, migrene, oboseala cronica, dureri musculare, insuficienta tiroidiana, obezitate, hipercorticism, hipercolesterolemie, nevralgii, sterilitate, precum si in cazul intoxicatiilor cu alcool si tutun. Dar principalul avantaj oferit de acest otet este ca poate cotribui decisiv la pastrarea unui bun echilibru acido-bazic al organismului uman, echilibru stricat de multi factori care sunt imposibil de evitat, printre care toxinele si stresul. Remediul se administreaza in doze de 1-2 linguri pe zi, dimineata, diluat in circa 100 ml de ceai medicinal sau apa. Se bea cu inghitituri rare. Durata unei cure este de 1-2 luni. Tratamentul poate fi reluat dupa o intrerupere de circa o luna. Cercetarile medicale arata ca substantele nutritive din otet si miere imbunatatesc activitatea celulelor albe din sange, ajutandu-le sa previna bolile prin distrugerea virusilor si bacteriilor. Exista unele cercetari care au scos in evidenta faptul ca otetul de mere si miere poate contribui chiar si la oprirea evolutiei cancerului. Cu toate ca are atatea efecte benefice, cura cu otet de mere are si contraindicatii, de care trebuie sa se tina seama neaparat. Astfel, curele cu otet nu se fac in caz de litiaza renala urica, guta, aciditate gastrica, gastrita hiperacida, ulcer gastro-duodenal, febra musculara, hipotensiune arteriala, hipertiroidie si insuficienta corticosuprarenala.
Â
 Sursa: www.evenimentul.ro
Sunt consumator de miere, insa otet de mere nu am folosit pana acum decat ocazional. Imi propun totusi pentru urmatoarele cumparaturi sa pun in cos si un otet de mere.
Numai bine!
Bifred
In ultimii 25 de ani, am consumat zilnic doua lingurite de otet de mere si l-am indulcit cu doua lingurite de miere, in ceai ori in apa, ba otetul l-am pus de multe ori in supe, ciorbe.
Zilnic pun 1 picatura/75 kg corp ori 2 picaturi/peste 75 kg corp) solutie Lugol (5% Iod I + 10% Iodura de potasiu KI)
Pana acum nu am constatat efecte negative, dimpotriva, am o stare de sanatate generala foarte buna.
Recomand otetul de mere natural obtinut din fructe nu pe cel din acid acetic care se vinde pe piata-mare atentie la eticheta.
Merg la Plafar, Apicola si ma aprovizionez.
Mierea naturala de albine o consum in loc de zahar.
Ramane de vazut in viitorul indepartat, daca are si efecte negative aceasta reteta de medicina naturista.
Este adevarat ca de 30 de ani nu beau cafea, nu fumez, nu beau alcool, nu mananc carne si paine ori derivate ale acestora.
Starea excelenta de sanatate din acest moment, este o dovada a efectelor unei vieti fara stres prea mare, fara nopti pierdute, a unei vieti de familie echilibrate si tihnite.
Barbati, femei, tineri, batrani si copii, duceti o viata spartana si veti sta departe de spitalele foarte scumpe si bolile grele.
Consumati legume si fructe, ciuperci care au proteine vegetale, lactate si branzeturi de capra si organismul vostru va va multumi.
Fiti proprii vostri doctori pana nu este prea tarziu.
Dumnezeu sa fie cu voi !
nu am incercat dar din auzite se spune ca este bun
cum se foloseste otetul de mere inainte sau dupa masa?
am inceput si eu cura cu otetul de mere cu miere l/am intrerupt o perioada dar vreau sa revin trebuie sa scap de niste kg bune.sint si diabetica si am citit ca scade glicemia.nu am stiu ca este bun la atatea boli,am auzit ca este bun ptr slabit.
intrebarea mea este trebuie sa/l beau de 3 ori pe zi?daca cineva poate sa/mi raspunda.eu de obicei pina acum puneam o cana cu apa de seara pina dimineata iar dimineata puneam o lingura de otet de mere cu miere pe care il beam pe stomacul g