Â
Ingrediente: un crap de 300-400 g, 3 cartofi, 200 g bureti galbeni (se pot folosi si alte ciuperci), 200 g smantana, o ceapa, marar si cimbru verde, 20 g unt, sare, piper, faina.
Preparare:
Crapul curatat si spalat se presara in interior si exterior cu sare si piper, in burta se introduce o mana de cimbru verde netocat, se trece prin faina si se prajeste in ulei incins, cate 3 min pe fiecare parte, apoi se baga la cuptor, cu tigaia in care l-am prajit, pentru 15 min.
Ceapa tocata se caleste in putin unt, se adauga ciupercile si cand sunt aproape gata se adauga smantana proaspata si marar verde proaspat tocat.
Cartofii curatati de coaja se fierb in apa cu sare.
Pe farfuria de servit se aseaza sosul cu ciuperci, pestele deasupra si cartofii langa, taiati cubulete si presarati cu marar verde.