Ingrediente pentru 8 persoane:
1 pui mare – cocos (cam 2,7 kg), taiat bucati, 1/2 cana bacon, taiat cuburi, 250 g de ciuperci, 1 ceapa, 2 morcovi, 2 catei de usturoi, 1 legatura de ierburi aromate(cimbru, rozmarin, etc), 1 sticla vin rosu, 50 ml supa, 1 pahar mic de cognac, 3 linguri ulei, 1 lingura faina, patrunjel, sare, piper, nucsoara.
Preparare:
Cu o zi inainte puneti puiul la marinat, in vin, ceapa si morovi rondele.
Adaugati ierburi aromate si ardei iute. Lasati la marinat 12 ore.
A doua zi scoateti bucatile de pui din marinata si stergeti-le cu un prosop de hartie. Strecurati marinata.
Incingeti ulei in tigaie si puneti bucatile de pui. Intoarceti-le pe toate partile pana se rumenesc. Scoateti puiul si adaugati legumele. Caliti 3-5 min. Adaugati faina. Amestecati bine.
Adaugati puiul si usturoiul taiat marunt. Flambati cu coniac. Adaugati vinul de la marinata si supa. Sarati si piperati. Lasati la foc mic 2 ore si jumatate.
Cu 15 min inainte de servire caliti intr-o tigaie anti-aderenta bacon si ciupercile. Adaugati-le peste pui.
Serviti fierbinte, cu garinutura (piure de cartofi cu lapte si smantana), decorat cu patrunjel verde.
One Comment
Comments are closed.