Stiri

„Construcții imposibile cu Daniel Ashville”: National Geographic pătrunde în interiorul mega-stadionului din Los Angeles, Intuit Dome

O nouă construcție impresionantă se adaugă strălucitorului oraș Los Angeles devenind un obiectiv de neratat. Un stadion futurist, numit Intuit Dome sau LA Clippers Arena este dovada ingeniozității umane și a dezvoltării neobosite a perfecțiunii pentru spațiile sportive și de divertisment. Viitoarea casă a echipei de baschet Los Angeles Clippers, va fi prezentată marți 24 octombrie, de la 21:00 în serialul documentar National Geographic „Construcții imposibile cu Daniel Ashville”. Acest episod conduce telespectatorii într-o călătorie prin istoria, designul și minunile tehnologice ale acestui stadion monumental.


Cu designul său futurist, mega-stadionul din Los Angeles nu numai că oferă un loc de desfășurare a evenimentelor de top, ci și un element emblematic pentru orizontul orașului. Pasionații de arhitectură se vor minuna de caracteristicile unice ale stadionului. De la liniile formei sale rotunde până la utilizarea materialelor de ultimă generație, este un exemplu al puterii inovației arhitecturale.

Este o structură care necesită atenție, atât pentru frumusețea sa estetică, cât și pentru angajamentul său față de practicile durabile. De asemenea, Intuit Dome va funcționa 100% fără emisii de CO2 încă din prima zi și va fi singura arenă sportivă din lume construită din beton cu 100% carbon încorporat. Iluminatul eficient din punct de vedere energetic, sistemele de economisire a apei și sursele de energie regenerabilă contribuie la reducerea impactului său asupra mediului.

Unul dintre punctele de atracție ale acestei minuni tehnologice este reprezentat de sistemele audio și video avansate. Ecranele gigantice și sunetul de calitate creează o atmosferă captivantă care rivalizează cu experiența din primul rând. Internetul de mare viteză și conectivitatea WiFi asigură faptul că fanii pot împărtăși momentele lor și pot rămâne conectați pe tot parcursul vizitei lor.

Dar mai sunt multe de descoperit, iar efortul uman nu poate fi descris doar în cuvinte. Pentru a vedea în detaliu călătoria incredibilă din spatele construcției acestei minuni arhitecturale, vă invităm să urmăriți „Construcții imposibile cu Daniel Ashville” pe National Geographic. Acest serial prezintă dedicarea, provocările și rezultatele care au stat la baza creării mega-stadionului din LA. Daniel descoperă importanța preciziei, coordonării și tehnologiei printr-o experiență unică la Intuit Dome. De asemenea, el testează și noile tehnologii de Realitate Virtuală în construcții.

Daniel Ashville standing on a steel girder on the under construction Intuit Dome. (National Geographic for Disney)

Așadar, fie că ești un împătimit al sportului, un pasionat de arhitectură sau pur și simplu cineva care apreciază frumusețea realizărilor umane, vei aprecia serialul „Construcții Imposibile cu Daniel Ashville” difuzat în fiecare marți la 21:00. Următoarele episoade vor prezenta Podul Msikaba (Africa), un mega-dirijabil (Pathfinder 1) și Sfera MSG (Las Vegas).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *