Concursuri, Despre copii

Concurs de Desene şi Afişe pe tema Drepturile Copilului

Festivalul Drepturilor Copilului are drept scop creşterea vizibilităţii implicării persoanelor din diferite domenii (educaţie, sănătate, protecţie socială, artă, cultură, mass-media, societate civilă sau instituţii publice, etc.) în respectarea, promovarea şi apărarea drepturilor copiilor.

În cadrul acestui proiect, FONPC, împreună cu partenerii săi, organizează în perioada noiembrie – decembrie 2011 un Concurs de Desene şi Afişe pe tema Drepturile Copilului adresat copiilor.

Concursul de Desene şi Afişe pe tema Drepturile Copilului reprezintă o modalitate de a recompensa actorii principali ai acestui program – copiii, şi totodată o modalitate de a valorifica potenţialul creativ al fiecărui copil. Acest concurs are drept scop creşterea vizibilităţii implicării societăţii în respectarea, promovarea şi apărarea drepturilor copiilor, participarea copiilor şi exprimarea opiniei acestora fiind încurajate prin intermediul acestui concurs.

Rezultatele concursului vor fi făcute publice în timpul Galei de Decernare a Premiilor pentru Concursul de Desene şi Afişe care va avea loc pe data de 5 decembrie 2011.

Premiile oferite în concurs sunt atât o formă de recunoaştere publică a implicării copiilor în apărarea şi promovarea propriilor drepturi, cât şi recompensarea valorii creative a lucrărilor primite prin acordarea a trei premii.

Daniela Gheorghe, Director Executiv FONPC, declară: „Convenţia cu Privire la Drepturile Copilului este unul dintre cele mai cunoscute şi mai importante documente semnate de către majoritatea ţărilor din lume. Participând la acest concurs copiii vor avea ocazia să afle mai multe despre drepturile pe care le au şi mai ales vor avea oportunitatea de a-şi exprima opinia asupra acestui subiect. Concursul stimulează creativitatea şi imaginaţia copiilor dar îi şi îndeamnă să ia decizii în legătură cu desenul pe care îl vor depune în cadrul acestui concurs. Ce şi cum desenează sau pictează şi ce text inserează în desen sau pictură depinde doar de ei. Este important ca mesajul transmis prin desen sau afiş să fie unul legat de respectarea sau nerespectarea unui drept din Convenţia privind Drepturile Copilului. Concursul este cu siguranţă un moment al copiilor, însă din care noi adulţii vom învăţa foarte multe.”

Metodologia de organizare a acestui concurs poate fi consultată pe pagina web a FONPC www.fonpc.ro.

Pentru mai multe informaţii în legătură cu acest subiect, vă rugăm să ne contactaţi la adresa de email mihaela.girleanu@fonpc.ro, telefon/ fax: 021/320 80 65, 021/326 84 58. Persoană de contact: Mihaela Gîrleanu.

www.fanfarapr.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *