LifeStyle, MUZICA

Concert eveniment la Ateneul Roman

Lucrari necunoscute,unele cantate cu zeci de ani in urma alcatuiesc un program ce va da prilejul unor instrumentisti virtuozi sa-si exprime astfel dragostea pentru inepuizabilul univers mozartian.

O selectie din bijuteriile camerale putin cunoscute publicului vor fi aduse in atentia melomanilor de catre muzicieni romani de valoare, unii dintre ei activand de multi ani in strainatate. Astfel ne vom putea intalni cu fosti membrii ai filarmonicii “George Enescu” precum Vladimir Lakatos-vioara,in prezent membru al orchestrei Radiodifuziunii din Munchen, Andre Guran,violist ,care multi ani a activat la Zurich si Viena. Cu Gyorgy Arpad,contrabasist al Orchestrei Simfonice a Radiodifuziunii bavareze, alaturi de muzicieni de renume ca violoncelistul Dan Cavassi,violista Margit Kardos,Natalia Colotelo,vioara si pianistul Andrei Tanasescu.
De subliniat ca pianistul Andrei Tanasescu va canta Fugile dupa Bach in varianta originala,si viziunea lui Mozart. Acelasi lucru se poate spune si despre sextete ,lucrari care nu au fost cantate in ultimii 50 de ani. Va fi o seara speciala , interesul spre muzica rar interpretata a lui Mozart,fiind dublat de preocuparea de a respecta spiritul epocii mozartiene in descifrarea acestor capodopere.
Istoria Filarmonicii ‘George Enescu’ este strans legata de istoria cladirii Ateneului Roman. Acest templu al Artelor si Muzicii a devenit cu scurgerea timpului o constructie emblematica pentru orasul Bucuresti.
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *