AUTO

Ce au în comun cele mai rapide mașini din lume?

Ce credeți că au în comun cele mai rapide mașini din lume? Răspunsul la finalul acestui articol. Începem cu Bugatti 16.4 Veyron Super Sport. Deloc surprinzător, cea mai rapidă maşină de serie omologată pentru circulaţia pe drumurile publice are câteva secrete. În primul rând, tehnologia încorporată în anvelope. Inginerii de la Bugatti ştiau că dispun de toate calităţile necesare pentru a crea „monstrul” de sub capotă.

Dar cum puteau să îl îmblânzească pentru a oferi performanţe la fel de ieşite din comun? Fără îndoială că o anvelopă obişnuită nu ar fi putut face acest lucru, aşa că inginerii Bugatti au decis să colaboreze cu inginerii Michelin de la Centrul de Cercetare din Ladoux, Franţa.

Misiunea lor? Să descopere anvelopa ideală pentru această maşină de excepţie. O astfel de anvelopă trebuia să ofere siguranţă optimă și aderență și să se remarce prin calităţile sale de frânare și manevrabilitate.

Bugatti Veyron
Bugatti Veyron

O anvelopă care să redefinească plăcerea condusului. Anvelopa câștigătoare în această alegere strategică se bazează pe o carcasă care fixează anvelopa vertical pe jantă, ceea ce face ca cele două componente să devină imposibil de separat.
Profilul anvelopei este puțin înalt, iar acest detaliu îi asigură o manevrabilitate excepţională, în timp ce flancurile îşi menţin flexibilitatea, pentru un control sporit în deplasare.

Koenigsegg Agera R.Pentru a-l parafraza pe Sir Isaac Newton, ceea ce urcă trebuie să și coboare. Aşa că, accelerarea până la 300 km/oră în doar 14,53 secunde a Koenigsegg Agera R nu înseamnă decât jumătate din experienţă.

Și aceasta întrucât „monstrul” trebuie să se și oprească. Acum este momentul să intre rapid în acţiune motorul V8 de 5 litri, cutia de viteze în şapte trepte, sistemele de frânare și anvelopele.

koenigsegg-agera-r-xl
Koenigsegg Agera R

Accelerarea și decelerarea, perfect controlate, constituie adevăratul test. Decelerarea de la 300 km/oră la 0 km/oră se face în doar câteva secunde. Sau, conform înregistrărilor oficiale și rezultatelor înregistrate în Cartea Recordurilor, 0-300-0 km/oră în doar 21,19 secunde.

Performanţele legendare și manevrabilitatea remarcabilă în viraje a Koenigsegg Agera R se datorează, parţial, și anvelopelor alese.

Această supermașină este echipată cu anvelope MICHELIN Pilot Super Sport, recunoscute pentru aderența, siguranţa și manevrabilitatea lor de excepție, în cele mai dificile condiţii de rulare.

24HLeMans - Michelin
24HLeMans – Michelin

Cele mai rapide mașini din lume au în comun anvelopele Michelin.

Pentru detalii referitoare la anvelopele de înaltă performanţă, vizitați www.michelin.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *