Stiri

Coacaze negre: vitamine si minerale naturale

CoacazeCoacăzul negru (Ribes nigrum) este un arbust cultivat în scopuri alimentare.

Frunzele sale au efecte diuretice şi se culeg în lunile iulie şi august. Fructele, de culoare neagră, au gust dulce-acrişor şi conţin glucide, acizi organici, proteine, calciu, fier, fosfor, potasiu, caroten, vitamine din grupul B, vitamina C în cantitate mare, vitamina PP, flavonoizi. Coacăzele negre au acţiune tonică generală, vitaminizantă, remineralizantă, fiind recomandate în stările de anemie, surmenaj şi în cazurile de deficit de fier. Extractul din fructe de coacăz negru are aplicaţii în tratamentul hipertensiunii arteriale.
Infuzia din frunze de coacăz negru se prepară dintr-o cantitate de 2 linguriţe de frunze uscate şi mărunţite la o cană cu apă. Se beau 3 căni/zi. Infuzia din fructe se prepară dintr-o linguriţă de fructe uscate la o cană cu apă. Se beau 2-3 căni/zi. Fructele se consumă în stare proaspătă sau conservate, sub diverse forme.

www.evenimentul.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *