RETETE CULINARE

Clatite de cartofi cu carne – Lituania

Ingrediente (pentru 2 persoane): 600 g cartofi, 1 ou,2 cepe, 100 g kaiser, 150 ml smantana, 200 g carne tocata (umplutura de carnati), ulei pentru prajit.

Preparare:

Cartofii curatati si spalati se dau pe razatoarea mica, apoi se pun intr-o sita la scurs. Dupa ce se scurge zeama in exces se amesteca cu un ou si un praf de sare si piper.

Cu o lingura mare se fac chiftele mari care se pun la prajit in ulei incins. Deasupra se un bilute din carnea tocata,amestecata cu o ceapa tocata marunt, sare si piper.

Deasupra se aseaza compozitie de cartofi sa acopere bine carnea. Se rumenesc pe ambele parti, apoi se introduc in cuptor, in tigaia de prajit, pentru 20 de minute.

Ceapa ramasa si kaiserul se toaca marunt si se calesc in putin ulei, apoi se toarna smantana si se mai lasa la foc cateva clocote. Se adauga sare si piper dupa gust.

Clatitele se servesc calde sau reci, cu sos si salata verde.

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *