Ingrediente pentru 4 portii: 100 g faina, sare, 75 g zahar, 125 ml lapte, 2 oua, 2 pere, 2 linguri suc de lamaie, 60 g unt, 40 g migdale, frunzulite de menta.
Preparare:
Pentru coca de clatite amestecati intr-un castron faina, un praf de sare, 1 lingura de zahar, laptele, 125 ml apa, ouale. Lasati putin sa se linisteasca.
Intre timp spalati perele, stergeti-le cu un servet, taiati-le in sferturi si indepartati samburii. Taiati-le apoi feliute si stropiti-le imediat cu suc de lamaie, ca sa nu-si schimbe culoarea din cauza oxidarii.
Topiti jumatate din unt intr-o tigaie si faceti 4 clatite. Puneti-le apoi la cuptor pentru a le pastra calde.
Topiti restul de unt in alta tigaie si adaugati feliutele de pere si migdalel. Caliti-le putin. Presarati peste ele restul de zahar si amestecati sa se caramelizeze. Asezati clatitele pe farfurii, umpleti-le cu pere si ornati cu menta.