Ingrediente:
500 gr peste fileuri (poate sa fie amestecat de mai multe feluri)
500 gr creveti
500 gr scoici
o ceapa medie
2-3 catei de usturoi pisat
250 ml zeama supa de pui (sau daca aveti de peste)
o conserva de 400g rosii tocate marunt (sau suc de rosii)
cimbru
o foaie de dafin
smantana dulce (3 linguri)
praf de ardei iute
Mod de preparare:
Se pune ceapa la calit, dupa 2 min se adauga si usturoiul, apoi si pestele. Se calesc 2-3 minute si apoi se adauga cimbrul, foaia de dafin si supa de pui si se lasa sa clocoteasca vreo 5 minute.
Se scoate foaia de dafin si se adauga rosiile, se lasa din nou sa dea in clocot si apoi se adauga scoicile. Se acopera si se lasa sa fiarba vreo 5-7 minute pana se deschid toate scoicile. Cele care nu se deschid se arunca.
Se adauga crevetii si se lasa sa fiarba inca cinci minute pana se fac roz. se adauga praful de ardei iute si smantana dulce. Se scot pestele, scoicile si crevetii intr-un castron, se lasa sosul sa mai fiarba 2 min sa se ingroase putin si se toarna deasupra.
Se serveste cald. Daca va place, puteti pune si patrunjel tocat deasupra.
Eu am folosit si cimbru uscat de la mama si mi-am luat si eu in gradina un ghiveci cu “cimbru francez” care mie imi miroase mai mult a lamaita salbatica – o minune, nu alta! Se poate pune mai mult sau mai putin ardei, depinde cat de picanta va place mancarea.
Marin Maria www.stilfeminin.roÂÂ