RETETE CULINARE

Cheescake cu ciocolata alba si neagra

 

Ingrediente: 1 1/4 cana bicuiti de ciocolata faramitati, 80 g unt topit, 500 g crema de branza Philadelphia, 1/4 cana zahar pudra, 2 lingurite de gelatina dizolvata in 70 ml apa fiarta, 100 g ciocolata neagra de calitate,topita, 100 g ciocolata alba de calitate, topita, 1 cana smantana pentru frisca, batuta, zmeura proaspata pentru decor.

Preparare:
Biscuitii bine faramitati se amesteca cu untul topit. Se aseaza in forma de tort bine unsa, se preseaza pe fundul tavii si se da la rece.
Crema de branza se mixeaza cu zaharul, pana se omogenizeaza. Se adauga gelatina dizolvata si se imparte in 2 parti: o parte se omogenizeaza cu ciocolata neagra topita, cealalta se amesteca cu ciocolata neagra topita. In fiecare parte se adauga si frisca si se omogenizeaza.
Se toarna cremele peste blatul de biscuiti. Folositi un cutit pentru a amesteca si a obtine un efect marmorat. Dati la rece pentru 2 ore.
Decorati cu zmeura sau cu fasii de ciocolata, dupa gust.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *