Ingrediente: 6 oua proaspete, 6 linguri de apa, 6 linguri de ulei, 1 cana si jumatate de faina, 1 cana si jumatate de zahar, esenta de portocale sau de lamaie, 2-3 linguri de cacao, 1 plic de zahar vanilat, sare, stafide, nuci si o lingurita de praf de copt.
Mod de preparare:
Intr-o craticioara se pun cele 6 linguri de apa cu zaharul, si se da la foc mic, pana da in clocot. Se da deoparte siropul.
Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat tare cu telul, iar in final, se toarna siropul. Dupa care se adauga galbenusurile, uleiul, esenta de lamaie, zaharul vanilat, nucile taiate sau sfaramate cu sucitorul si stafidele. Se amesteca bine compozitia, dupa care se adauga faina cernuta (cu praful de copt incorporat). Se amesteca usor, pentru a nu se face cocoloase.
Compozitia rezultata poate fi utilizata pentru a prepara doua tavi normale de chec delicios.
Inainte de a turna compozitia in forme, incalziti cuptorul, ungeti tavile cu ulei si tapetati-le cu faina. Se pune un sfert din compozitie in ambele tavi, iar in cea ramasa se adauga cele 2-3 linguri de cacao si se amesteca. Se continua umplerea tavilor, iar la final se mai adauga cateva nuci sfaramate. Dupa 40 de minute checurile se scot din cuptor, si se pudreaza cu zahar pudra.
Pofta buna!
Sursa: www.stilfeminin.ro