Evenimente, MUZICA

Celebra mezzosoprană spaniolă MAITE MARURI vine la BUCHAREST MUSIC FILM FESTIVAL

Vă aşteptăm şi vineri, 19 iunie, în Piaţa George Enescu la cea de-a treia zi a festivalului de muzică clasică şi film, eveniment organizat de Primăria Municipiului Bucureşti, prin ArCuB.

Vă puteţi bucura în continuare de muzica bună şi atmosfera plăcută: terasa elegantă vă aşteaptă cu o selecţie de gustări şi băuturi, puteţi trece pe la standurile de carte şi obiecte din porţelan, iar copiii se pot distra în locul de joacă special amenajat.

În deschiderea programului artistic al zilei vă invităm din nou la vals, de la ora 18.30, alături de perechile de dansatori profesionişti ai Clubului de Dans Sportiv„Mihai Petre”.

După o scurtă promenadă prin grădina de vară, vă propunem să petreceţi începând cu ora 19.30 o seară specială alături de mezzosoprana Maite Maruri, acompaniată la pian de Josu Okiñena. În prima parte veţi putea asculta lucrări de Giovanni Battista Pergolesi, Antonio Vivaldi, Gaetano Donizetti şi Gioachino Rossini.

În cea de-a doua parte a programului, care începe de la ora 20.40, aceiaşi artişti au pregătit un regal de muzică clasică spaniolă, aparţinând compozitorilor: Manuel Garcia, Federico Chueca şi Jerónimo Gimenez.

ÃŽn pauza concertului, de la ora 20.00, Cvartetul A4, format din patru tineri talentaÅ£i – Alexandra Toader (violă), Alexandru Gorneanu (violoncel), IonuÅ£ Cristian Preotu (vioară) ÅŸi Daniel Mihai (vioară) – va susÅ£ine un recital compus din piese de Johann Sebastian Bach, Joseph Haydn, Wolfgang Amadeus Mozart, Astor Piazzolla, Johannes Brahms, Scott Joplin, Leroy Anderson, Jay Ungar ÅŸi Leslie Shepard.

Originară din Spania, mezzosoprana Maite Maruri impresionează atât prin forţa şi dinamismul vocii sale, cât şi prin spiritul ludic şi tehnica desăvârşită, care au impus-o drept unul dintre cele mai apreciate talente lirice ale Europei. Şi-a definitivat cursurile muzicale la Academia Filarmonică din Bologna, avându-i profesori pe Sergio Bertocchi şi Paola Molinari. A participat la cursuri de master class, susţinute de sopranele Mirella Freni şi Ana Luisa Chova. S-a făcut remarcată interpretând partituri celebre din operele Nunta lui Figaro, Cosi fan tutte şi Bărbierul din Sevilla, dar şi câştigând ultima ediţie a Concursului Internaţional de la Logrono.

Josu Okiñena a urmat cursurile Conservatorului Superior de Muzică din San Sebastian şi pe cele ale Conservatorului Regal de Muzică din Madrid, obţinând numeroase premii pentru pian şi muzică de cameră precum şi Premiul Andres Segovia y Jose Miguel Ruiz Morales, pentru interpretarea muzicii spaniole. A lucrat neîntrerupt mai mult de şase ani în domeniul vocal, împreună cu soprana spaniolă Almudena Ortega, obţinând aprecierea unanimă a publicului şi a presei pentru concertele susţinute în Cuba, America şi Spania. În prezent, este profesor la Universitatea Muzikene din San Sebastian, deţinând o activitate solistică importantă alături de artişti precum Alan Gampel, Migel Etuarte, Almudena Ortega sau Maite Maruri. A predat cursuri de măiestrie în Tucuman (Argentina), Villa de Llanes (Spania), Institutul Superior de Arte din Havana (Cuba) şi San Ignacio de Moxos (Bolivia).

Cvartetul A4 a luat fiinţă în urmă cu opt luni şi este alcătuit din trei absolvenţi şi un student al Universităţii de Muzică din Bucureşti, care au participat la numeroase concerte în ţară şi în străinătate şi merită să fie descoperiţi.

În încheierea programului, de la ora 21.00, veţi putea urmări proiecţia operei Bal Mascat, de Giuseppe Verdi, susţinută de Orchestra Simfonică din Viena, sub bagheta dirijorului Marcello Viotti.
Îndrăgita operă „Bal mascat” de Giuseppe Verdi a fost pusă în scenă de către Richard Jones şi Antony McDonald la Bregenz, în vara anului 1999, avându-i ca solişti pe: Stephen O´Mara, Lado Atanelli şi Jeanne-Michèle Charbonnet.

Evenimentul este organizat cu sprijinul:

Administraţia Lacuri, Parcuri, Agrement – Bucureşti (ALPAB)
Muzeul „Theodor Aman”
Poliţia Comunitară
Administraţia Străzilor
Direcţia Utilităţi Publice
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Direcţia Generală a Jandarmeriei Municipiului Bucureşti
Poliţia Capitalei
Luxten
ComexRom

Parteneri: TVR 3, TVR Cultural, Magic FM, 24 FUN, Comunicatedepresa.ro
Sponsori: ApaNova BucureÅŸti, Ella Traveland

Incepeti bine weekend – ul! Nu rataÅ£i concertele si proiecÅ£iile de la Bucharest Music Film Festival!

Centrul de Proiecte Culturale ArCuB – Arta ÅŸi Cultura BucureÅŸtiului – este o instituÅ£ie publică de cultură aflată sub autoritatea Consiliului General al Municipiului BucureÅŸti, care a fost înfiinÅ£ată în 1996 în scopul organizării de proiecte ÅŸi programe cu caracter cultural ÅŸi educativ, prin care se promovează ÅŸi stimulează diverse domenii ale vieÅ£ii culturale bucureÅŸtene: teatru, muzică, arte vizuale, dans, expoziÅ£ii, producÅ£ie editorială.

www.arcub.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *