RETETE CULINARE

Carne de rata cu ghimbir si ananas

Ingrediente: 500 g file de piept de rata, sare, piper negru macinat, 1 lingura ghimbir proaspat ras, 750 g ananas proaspat taiat cubulete, 300 g muguri de bambus (din conserva), 250 ml supa de pui, 4 linguri smantana, 1-2 lingurite amidon, 2 lingurite sheryy sec, 50 g samburi de migdale taiati felii.

Preparare:
Se indeparteaza pielea de pe carne. Se condimenteaza cu sare, piper, ghimbir. Pielea se taie fasii inguste si se prajeste crocant in tigaie. Se scoate din tigaie si se pastreaza la cald.
Carnea se prajeste in untura de rata, pe ambele parti, aproximativ 7 min, se scoate din tigaie si se pastreaza la cald. Se scoate untura din tigaie. Ananasul si bugurii de bambus se calesc putin in tigaie.
Se toarna in tigaie supa si smantana si se amesteca cu amidon. Carnea se taie felii, se incorporeaza in supa si se condimenteaza totul cu sherry, sare si piper.
Samburii de migdale se prajesc intr-o tigaie impreuna cu pielea de rata si se presara peste mancare.