Ingrediente: 2 portocale dulci, 5 oua, 150 g zahar pudra pentru crema si 50 g pentru caramel, 80 g unt topit, 1 lingura faina, 2 linguri lichior, rom sau curacao.
Preparare:
Spalati portocalele foarte bine. Puneti-le intr-un vas care clocoteste pentru 20 min, pentru a se inmuia foarte bine. Curatati-le de coaja si puneti-le intr-un blender pentru a obtine un piure de portocale.
Intr-un bol frecati galbenusurile cu 150 g zahar pudra pana se dechid la culoare. Adaugati si lingura cu faina, untul topit si amestecati foarte bine, apoi piureul de portocale si lichiorul.
Albusurile de ou batute spuma tare se incorporeaza in crema cu grija, ridicand cu lingura in sus.
Din 50 g zahar si 2 linguri de apa se face caramel. Atentie sa nu se inegreasca zaharul.
Caramelul se intinde pe fundul si peretii tavii rotunde/cratita sau forma de tarta. Se toarna crema de portocale.
Vasul se introduce la cuptor pe baie de apa si se coace cam o ora la foc mic.
Lasati sa se raceasca putin inainte de a rasturna prajitura pe platou. Dupa ce se raceste la temperatura camerei se tine la frigider.
Se serveste foarte rece.