Ingrediente pentru 4 portii: 2 cubulete unt, ulei de masline, 2 catei de usturoi, tocati marunt, o mana de maghiran sau oregano, proaspat tocat, un sfert de nucsoara rasa, 8 pumni mari de spanac, o mana de busuioc verde, frunze, tocat, 2 conserve de 400 g rosii pruna, decojite si tocate, sare de mare, piper negru, un varf de cutit de zahar, 400 g branza ricotta, 2 pumni de parmezan proaspat ras, 16 cannelloni, tuburi, 200 g mozzarella, rupta bucati.
Pentru sos: 500 ml smantana dulce calda, 3 ansoa, tocate, 2 pumni de parmezan
Preparare:
Intr-o tava unsa cu ulei de masline se pune un catel de usturoi, o parte de maghiran si nucsoara si se amesteca la foc mediu (tava e pusa pe aragaz).Cand usturoiul s-a inmuiat se adauga spanacul si se amesteca usor. In 5 min spanacul e gata si se pune intr-un castron. Tava se readuce la foc, se adauga putin ulei de masline, catelul de usturoi ramas,tulpini de busuioc si rosiile. Una din cutiile de conserva goala se umple cu apa rece si se adauga in compozitie, se adauga sare, piper, un varf de cutit de zahar si se fierbe cam 10 min, apoi se ia de pe foc si se presara frunze de busuioc.
Spanacul se scurge si se toaca marunt. Se amesteca cu ricotta, o mana de parmezan si zeama de la spanac, pana de obtine o pasta cu care se umplu cannelloni (cu o punga cu coltul taiat).Cannelloni umpluti se aseaza in tava peste sosul de rosii.
Smanatana, ansoa si 2 pumni de parmezan se amesteca cu sare si piper. Se toarna peste cannelloni, se presara cu parmezanul ramas si mozzarella si se coace 20-25 min pana devine auriu.
One Comment