In perioada 21-24 mai 2009 va avea loc unul dintre cele mai complexe evenimente gastronomice din Romania, Bucharest Food Festival, organizat de Morevents.
Cea mai mare sarbatoare culinara a Bucurestiului se va desfasura pe o suprafata amenajata de 5 000 de metri patrati, in zona parcarii mall-ului Baneasa.
Sunt reuniti aici peste 70 de producatori autohtoni din asociatii precum Piata Taraneasca, Bio Romania, dar si producatori traditionali individuali din apreciate zone in ceea ce priveste mancarea traditionala. Vor fi prezenti si importatori directi ai apreciatelor produse din Sicilia cu uleiuri de masline, sortimente de ton, vinuri apreciate, dulciuri, dar si produse din Franta si alte regiuni ale Italiei.
Publicul vizitator va avea posibilitatea de a alege din meniul a 10 restaurante, adica peste 90 de feluri de mancare la preturi modice.
Spectacolul culinar va fi intregit de demonstratiile maestrilor bucatari, special invitati sa va uimeasca cu talentului lor.
Gazda evenimentului Horia Virlan (emisiunea “Cireasa de pe tortâ€) va intretine atmosfera, va impartasi din secretele sale si va face concursuri cu publicul.
Tombola evenimentului, organizata pe baza biletului de intrare, va ofera posibilitatea de a castiga bilete de avion in Europa la manifestari similare, aparatura electocasnica de la partenerii evenimentulti-Franke, Tefal, Kenwood, mirodenii de la Kamis, tabere pentru copii, ghiduri si carti de bucate.
Cea mai mare fasole cu ciolan afumat va fi pregatita de o echipa de specialisti si degustata de publicul prezent sambata 23 mai, iar duminica 24 mai, cel mai mare bors de peste, reteta traditionala –va fi savurata de toti participantii la eveniment.
Jurnalul de Bucatarie va organiza o serie de work shop-uri sub titlul “550 de ani de gastronomie pe malurile Dambovitei-de la bulzul lui Bucur, la burger-ul lui Billâ€
www.bucharestfoodfestival.ro