RETETE CULINARE

BRIOUATS – PATISERIE EGIPTEANA CU UMPLUTURA DULCE-ACRISOARA

briouatsIngrediente:

250g foi de placinta
350g carne tocata de vita
1 ceapa tocata marunt
2 oua batute
2 lingurite scortisoara macinata
1/2 lingurita paprika
1/2 lingurita ghimbir macinat
cateva fire proaspete de patrunjel, tocate
cateva fire proaspete de coriandru, tocate
cateva fire proaspete de antonica, tocate
1 lingurita zahar pudra
60g unt
4 linguri ulei de masline + extra pentru prajit
sare
piper negru macinat

Mod de preparare:

Se incinge uleiul intr-o tigaie si se soteaza ceapa cateva minute (nu trebuie sa se rumeneasca). Se adauga apoi carnea si se rumeneste cca. 10 minute, amestecand frecvent. Se adauga ierburile tocate, sare, piper, paprika, ghimbir si jumatate din scortisoara. Se amesteca si se adauga ouale batute.

Se amesteca rapid si se ia de pe foc. Se intind foile de placinta si se taie patrate de 10 cm; se ung marginile patratelor cu unt topit.

Se asaza o lingurita din mixtura de carne pe fiecare patrat, se ruleaza si se preseaza cu degetele la capete, ca sa se fixeze. Se frig rulourile in ulei fierbinte pana se rumenesc, apoi se scurg pe prosoape de hartie. Se presara cu zahar si cu restul de scortisoara si se servesc fierbinti.

Multumim www.stilfeminin.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *