Ingrediente (pentru 24 bucati standard sau 60 mini): 3/4 cana cacao pudra, 1 1/2 cana faina, 1 1/2 cana zahar,1 1/2 lingurita bicarbonat, jumatate de lingurita praf de copt, 1/2 lingurita sare, 2 oua, 3/4 cana apa, 3/4 cana lapte, 1/3 cana ulei vegetal, 2 lingurite extract de vanilie.
Preparare:
Se incalzeste cuptorul la 180 grade. Se ung formele si se aseaza hartia de copt in ele.
Intr-un castron se amesteca faina, cacaoa, zaharul, bicarbinatul, praful de copt si sarea.
Separat se bat ouale, se amesteca apoi si laptele, apa si uleiul si vanilia si se incorporeaza treptat amestecul de faina.
Se toarna in forme cam 3 sferturi pline , apoi se coc la foc potrivit aproximativ 11-15 min. Se incearca cu scobitoarea, cand scobitoarea iese curata sunt gata, se scot din cuptor, apoi din forme si se lasa la racit.
Pentru crema aveti nevoie de : 125 g unt, o cana zahar pudra si 2 linguri de lapte.
Ingredientele se mixeaza pana se omogenizeaza complet. Se aseaza peste briosele racite si se serveste.