RETETE CULINARE

Briose cu caise si germeni de grau

Ingrediente: 3/4 cana caise uscate, tocate, 1/2 ceasca suc de portocale, 1 cana de faina integrala, 3/4 cana faina alba,3/4 caesca de germeni de grau si inca o lingura plina, o lingurita si jumatate praf de copt, 1/2 lingurita bicarbonat, un praf de sare, 2 oua mari,1/2 cana zahar brun,1/4 cana ulei , 2 linguri coaja de portocala bio proaspat rasa, vanilie.

Preparare:

Sunt necesare 12 forme de briose care se ung cu unt sau ulei.

Caisele uscate se amesteca cu 1/4 cana suc de portocale, se incaleste la flacara si se lasa deoparte, pentru a se inmuia.

Se amesteca faina integrala cu cea alba,3/4 cana germeni de grau, se adauga praful de copt, bicarbonatul si praful de sare.

Separat se bat cele 2 oua, se adauga zaharul, apoi uleiul, coaja de portocale rasa, vanilia si restul de suc de portocale. Se adauga treptat amestecul de faina, apoi caisele inmuiate si deasupra se presara deasupra germenii de grau ramasi.

Se toarna compozitia in forme si se pun in cuptorul incins, la foc potrivit, pentru 25 de min. Se lasa 5 min sa se raceasca, apoi se sot cu grija din forme.

 

Briosa cu portocale si creme brulee

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *