Ingrediente pentru 8-10 portii: 1 ceasca de faina integrala de cereale, 1/4 ceasca faina de grau de patiserie, 1 lingurita scortisoara macinata, jumatate lingurita praf de copit, 1/4 lingurita sare, o banana bine coapta, piure, 1/2 ceasca de ananas maruntit si suc de ananas, 2/3 ceasca zahar din trestie de zahar, 1/4 ceasca ulei de nuca sau rapita, 1/3 ceasca suc de mere, 1/2 cana nuci zdrobite.
Pentru glazura: 1 cutie crema de branza de tofu, 1/2 ceasca margarina de soia, 2 cesti zahar pudra, 1 lingurita extract de vanilie, 1 1/2 lingurita suc de lamaie.
Preparare:
Se incalzeste cuptorul. Se pregateste tava si formele de hartie.
Intr-un bol se amesteca ingredientele uscate: faina, praful de copt, scortisoara si sarea.
In alt bol se amesteca piureul de banane cu zaharul, uleiul si vanilia. Se pot adauga obtional nuci sau fulgi de cocos.
Se amesteca usor ingredientele uscate cu cele umede, pana la omogenizare. Se toarna in forma, punand cam 3/4 aluat in forme si se coc 25 min. Se testeaza cu o scobitoare- daca scobitoarea iese curata din aluat atunci sunt coapte suficient.
Se lasa la racit pana se pregateste glazura.
Pentru glazura se amesteca crema de branza cu margarina. Se adauga treptat zaharul pudra, apoi sucul de lamaie si vanilia.
Briosele se decoreaza cu glazura si nuci.