RETETE CULINARE

Bors rusesc

Ingrediente:
500 gr. sfecla rosie, 1 buc. telina, 2 buc. praz, 3 buc. morcov, 1 buc. radacina patrunjel, 1/2
buc. varza, 3 linguri untura, o lingura faina, 3 linguri bulion, o foaie dafin, 250 gr. carne de
vaca, marar, sare, 1 pahar smintina.

Mod de preparare:
Zarzavatul se curata, se spala si se taie in bucati mici sau fisii subtiri sau se da pe razatoarea
mare, apoi se inabusa in grasimea incinsa. Se toarna 2 litri de apa feirbinte, se sareaza si se
adauga carnea si costita taiate in bucati. Se lasa sa fiarba la foc mic. Smintina se amesteca cu o
lingurita de faina, cu bulionul cu rosii si se subtiaza cu bors (o cana), apoi se toarna in oala. Se
mai pune o sfecla cruda, data prin razatoarea mare, apoi se lasa borsul sa clocoteasca pina ce
carnea este moale.Se presara marar tocat si se serveste cu smintina.