Ingrediente: 0,5 kg nuci, doua linguri zahar, trei linguri miere, 50 g vodca, 1,5 kg mere,
100 g stafide, sase linguri zahar, 50 g coniac,100 g margarina, o lingura faina, un pachet de foi
de placinta din comert.
Mod de preparare:
Se rad merele, se adauga zaharul si stafidele, se calesc la foc mic. La sfarsit se pune coniacul.
Se prajesc usor nucile, se piseaza, se amesteca cu zaharul, mierea, vodca.
Se unge tava cu margarina topita, se tapeteaza cu faina. Pachetul de foi se imparte la trei. Se
pune in tava prima parte, ungand fiecare foaie in parte cu margarina topita, apoi se toarna
merele calite. Se pune al doilea strat de foi de placinta unse cu margarina, apoi se întinde
uniform amestecul de nuci cu miere. Se pune ultimul strat de foi unse cu margarina. Cu un
cutit ascutit, se taie placinta în portii potrivite.
Se da la cuptor, la foc mediu, timp de 30 min. Cand este gata se pudreaza cu zahar.
In merele calite, dupa gust, se mai pot pune o lingurita de cacao, un pliculet de zahar vanilat,
cateva smochine uscate tocate marunt.
Functioneaza si ca reteta de post.
4 Comments
Comments are closed.
Mmmm bun vreau si io. Da sa fie facuta ca la Vama Veche (locul in care am mancat o astfel de baclava) :)))
Asta sigur e de mancat si nu de…baut?
Cred ca ma apuc si eu sa prepar o baclava.mmmmmm.mai bine o cumpar.
delicioasa!