FILME

Autism Film Festival 2009

Autism Film Festival e un eveniment de suflet, pentru suflet, care prezinta trei filme despre dragoste si suferinta, despre acceptare si bataie de joc, despre durere si speranta, filme care incearca sa ne apropie mai mult de o lume diferita dar care se regaseste printre noi fara sa stim – aceea a persoanelor cu autism. Ne dorim ca la finalul festivalului spectatorii sa inteleaga mai bine ce inseamna autismul, ce greu e pentru un tanar autist sa inteleaga lumea, ce sacrificii fac parintii si cat de mult conteaza atitudinea celor din jur, a colegilor, a vecinilor, a comunitatii. Speram sa convingem concetatenii nostri ca toleranta si acceptarea sunt cheia pentru ca aceste persoane sa aiba o viata in comunitate, alaturi de semenii lor. a declarat Laila Onu, director al Fundatiei Pentru Voi.

Printre invitatii speciali ai evenimentului se numara domnul domnul Prof. Dr. Ing. Radu Vasiu, Secretar stiintific al Universitatii Politehnica Timisoara, Diana Andone, Lector Multimedia in cadrul Universitatii Politehnica Timisoara.

Vino sa redescoperim impreuna un univers al cifrelor, al ticurilor, al spaimelor, in care oamenii sunt cei mai dificil de inteles pentru ca sunt impredictibili – universul in care traiesti!

Evenimentul este organizat in cadrul campaniei de antistigmatizare pe tema autismului organizata prin proiectul Autismul nu dispare la 18 ani!,finantat de Uniunea Europeana prin programul PHARE 2006 – Suport pentru dezvoltarea serviciilor comunitare de sanatate mintala si dezinstitutionalizarea persoanelor cu probleme de sanatate mentala. Autism Film Fest – primul festival de film pe tema autismului din Romania este organizat de Fundatia Pentru Voi si se va desfasura in 22 si 23 iunie la Timisoara.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *