AUTO

Audi R10TDI la Le Mans Series

Audi R10 TDI a ţinut capul de afiş în American Le Mans Series cu începere din martie 2006. Cu revoluţionarul prototip diesel, Audi a dovedit cât de eficiente sunt motorizările pe motorină, chiar şi pistele destinate curselor.

Participarea în cele mai importante competiţii destinate prototipurilor sport este unul din modurile în care AUDI AG îşi pregăteşte ofensiva diesel în America.
Următoarea etapă pentru Audi R10 TDI este la Elkhart Lake, în statul Wisconsin. Road America, un circuit în lungime de 6,563 kilometri (4,048 mile), este cel mai rapid din calendarul 2007 al American Le Mans Series – ÅŸi unul spre care piloÅ£ii Audi privesc cu mare încredere.
Prototipurile sport, dezvoltate special pentru cursa de 24 ore de la Le Mans, se simt mult mai bine pe circuitele rapide. Acesta este ÅŸi motivul pentru care Team Audi Sport North America crede că are ÅŸansa de a învinge maÅŸinile din categoria LMP2 – tratate preferenÅ£ial de regulamentul ALMS -, care au câştigat cinci curse la rând. ÃŽn consecinţă, greutatea minimă a maÅŸinilor LMP2 a fost mărită cu 50 kilograme, informaÅ£ie prevăzută în regulamentul pentru sezonul 2008.
Campionii en titre ai clasei LMP1, Rinaldo Capello şi Allan McNish, vin la Road America ca lideri ai clasamentului piloţilor în categoria lor. Cei doi au un avans de 18 puncte faţă de coechipierii Emanuele Pirro şi Marco Werner. Cursa va începe sâmbătă, 11 august, la ora locală 16.00 (12 august, ora 0.00 în România), şi va avea o durată de patru ore. Ca urmare a distanţei mai mari ce va fi parcursă, se va acorda un bonus de trei puncte. Până acum, Audi nu a cunoscut înfrângerea la Road America.
Sursa: Porsche Romania/Scorpion

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *