RETETE CULINARE

Aripioare de pui cu varză de Bruxelles

2 porÅ£ii – 40 minute

  • 10 aripioare de pui
  • 500g varză de Bruxelles
  • 50g unt
  • 50ml ulei (pref. măsline)
  • 50g ardei gras roÅŸu
  • 1 lămâie
  • ± sare, piper

Varza se opăreşte 1-2 minute în apă clocotită cu puţină sare, apoi se scurge. Se topeşte untul într-o tigaie şi se prăjeşte 3-4 minute, la foc iute varza, apoi se stropeşte cu zeamă de lămâie. Aripioarele se presară cu sare şi piper, se pun într-o tavă mai adâncă în ulei şi 1 ceşcuţă  apă. Se pune tava în cuptorul încins şi se lasă 30 de minute la foc potrivit. Se servesc câte 5 aripioare la o porţie, cu varză de Bruxelles, ardeiul gras tăiat fideluţă şi felii de lămâie.

Sursa: www.monitorulsv.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *