Ingrediente:
25 de ardei iuti mici si rotunzi, 200 de grame de ton in ulei , 1 litru de ulei de masline, 300 de
ml de otet de vin alb (pentru 8 persoane).
Mod de preparare:
Ardeii trebuiesc pusi la uscat la soare timp de doua zile.
Curatati-i, frecandu-i cu un servet umed. Cu un cutit ascutit, inlaturati semintele si codita.
Atentie, nu-i intepati. Puneti-i intr-un castron cufundati in otet. Lasati-i in jur de 3 zile, apoi
lasati-i sa se usuce pe un servet curat.
Scurgeti uleiul din ton, apoi maruntiti pestele cu o furculita. Umpleti ardeii cu ton, cu blandete
ca sa nu crape.
Aranjati ardeii umpluti in borcane de sticla si adaugati ulei de masline pana ii acoperiti. Serviti
peste o saptamana.
Ardeii se vor conserva aproximativ 6 luni.