Despre copii

Antipa: întâlnire cu animale din Amazonia

Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa” și Uninvented Kids vă invită duminică, 14 iunie 2015 începând cu ora 10.30, la o conferinţă inedită despre animale din bazinul Amazonian. Bazinul hidrografic al fluviului Amazon din America de Sud este cel mai mare de pe planetă. Majoritatea acestei regiuni este acoperită de vaste păduri tropicale şi este cunoscută sub numele de Amazonia.

Populaţiile baştinaşe din acestă zonă consideră că unele animale sunt înzestrate cu puteri supranaturale. În cadrul conferinţei vom afla adevărul din spatele acestor mituri, vor fi prezentate curiozități, adaptări la mediu și diferite comportamente ale unor animale inedite din bazinul Amazonian.

Interactive, pline de întrebări şi răspunsuri surprinzătoare, bogate în informaţii accesibile, fixate în memoria participanţilor prin dialog cu păpuşile, originalele conferinţe îi vor purta pe copii prin fascinanta biodiversitate a Pământului.

Conferinţa reprezintă, de fapt, un dialog activ între copiii prezenţi în sală, George Ștefan Năzăreanu şi cei doi asistenţi ai săi, Dodi şi Roni. Dodi este un urs polar căruia îi dă viaţă Ana-Maria Cucută, iar Roni este prietenul său vorbăreţ, însufleţit de Margareta Nicolae, reprezentantă a Uninvented Theatre.

După o călătorie de trei ani prin habitatele Terrei, neînfricaţii „exploratori” Dodi şi Roni se întorc pentru a împărtăşi copiilor descoperirile lor extraordinare din lumea plantelor şi animalelor. Simpaticul ursuleţ Dodi şi vorbăreţul lui prieten Roni îi aşteaptă pe copiii cu vârste cuprinse între 4 şi 10 ani la o întâlnire cu George și asistenții săi.
Taxa de participare este de 10 ron/copil şi 20 ron/adult.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *