Business

America evită intrarea în criză

Barack Obama a anuntat ca liderii democrati si republicani au ajuns la un acord pentru reducerea deficitului SUA si pentru evitarea intrarii in incapacitate de plata. Acordul permite o reducere a cheltuielilor de 1,000 de miliarde de dolari in urmatorii 10 ani, sustine presedintele Barack Obama.

Planul intocmit de ambele partide pentru majorareaa plafonului de indatorare al SUAva fi prezentat democratilor si republicanilor in cursul zilei de luni, a declarat senatorul democrat Harry Reid.

Presedintele a spus intr-o declaratie la Casa Alba ca proiectul de lege trebuie sa fie aprobat “in zilele urmatoare” de catre Camera Reprezentantilor si de catre Senat, insa reducerile de cheltuieli nu se vor aplica atat de repede incat sa impovareze deja fragila economie americana.

Intr-o scurta declaratie, Obama a spus ca va veni cu un plan detaliat in urmatoarele cateva luni, pentru o abordare transparenta a reducerii deficitului.”Exista o multime de modalitati de a iesi din aceasta incurcatura, insa ramanem fara timp”, a averizat presedintele american.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *